Ljubav i seks

Pratite nas na Google news

Žene otkrile šta ih najviše uzbuđuje

Žene otkrile šta ih najviše uzbuđuje
Foto: N.N. | Žene otkrile šta ih najviše uzbuđuje
N.N.

Malo kog muškarca ne zanima šta žene privlači na njima. Na njihovu sreću, sprovedena su brojna istraživanja koja su otkrila koje osobine, detalje ili navike žene najviše vole da vide kod muškaraca.

U moru njihovih odgovora, ovih šest činjenica su najviše isticale pripadnice nježnijeg pola.

Altruizam

Studija objavljena u časopisu "The Journal of Social Psychology" primjetila je da i muškarci i žene značajno preferiraju altruistične partnere za dugoročne odnose, a tu osobinu najprivlačnijom smatraju oba pola. Žene će tako gotovo uvijek odabrati takvog partnera.

Smisao za humor

Ako pitate žene šta im se najviše sviđa na njihovim partnerima, odgovor će često biti: "Volim to što može da me nasmije".

Nije nikakva novost da žene vole momke koji mogu dobro da ih nasmiju, ali nauka objašnjava zašto je to tako. Jedno istraživanje pokazalo je da je dobar smisao za humor seksualno privlačan, jer ukazuje na inteligenciju, kreativnost i druge vrline.

Posjedovanje psa

To nije samo stereotip - žene zaista vole muškarce koji imaju psa. Istraživanja pokazuju da psi olakšavaju socijalnu interakciju između ljudi, te da posjedovanje psa može da poveća dugoročnu privlačnost muškaraca. Kada muškarac ima psa, žene ga doživljavaju kao predanu osobu koja je sposobna da brine o drugima.

Spremnost na rizik

Jedno istraživanje je potvrdilo da će žene dugoročno više privlačiti muškarci koji su spremni na fizičke rizike u odnosu na one koji ih izbjegavaju, ali samo ako rizikuju u svrhu pomaganja i spašavanja.

Crvena boja

Napokon jedna od stvari s kojom ne morate da se rodite ili da uložite puno truda kako biste je primjenili. Nošenje crvene boje može muškarce da učini privlačnijima u očima žena, prema istraživanju objavljenom u "Journal of Experimental Psychology".

Muškarac koji bira odjeću upečatljivih boja ženama će izgledati bolje od onog u sivoj i bezličnoj odjeći, a samim tim će i da dosegne i seksualno poželjniji i viši status u njenim očima.

Izgled nije najvažniji

Fizički izgled često može da bude jedna od glavnih stvari na koje žene padaju, ali nije važan koliko mislite. Istraživanje koje je objavljeno u časopisu "Journal of Personality and Social Psychology" potvrdilo je da žene biraju zgodne muškarce uglavnom za neobavezne odnose, dok kod izbora partnera za cijeli život gledaju druge kvalitete.

(Index.hr)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije