Ljubav i seks

Ženske karakteristike kojima muškarci ne mogu odoljeti

Ženske karakteristike kojima muškarci ne mogu odoljeti
Foto: Frank Vessia on Unsplash | Ženske karakteristike kojima muškarci ne mogu odoljeti

Poznato je da kada muškarac promatra ženu, sigurno ne procjenjuje kako se obukla, odnosno je li uskladila majicu sa cipelama ili jaknu s hlačama.

Naime, kada se muškarac zagleda u ženu, on radi reproduktivnu procjenu njene fizionomije. Postoje određene stavke koje žene čine privlačnim jer su povezane s plodnošću i dobrim zdravljem. Kada muškarac na ženi uoči određene osobnosti, podsvjesno ih povezuje s mogućnošću da ta žena postane majka.

Širi bokovi - muškarci vole široke bokove i uzak struk. Izraženiji bokovi se povezuju s mogućnošću poroda te su zbog tog razloga privlačniji mnogim muškarcima.

Visok, piskutav glas - ako je vjerovati naučnoj studiji, muškarci vole takav glas jer ih podsjeća na mladost te ga povezuju s sitnim ženskim tijelom. Ovdje je riječ o još jednoj podsvjesnoj evolucijskoj smjernici prema kojoj muškarci biraju žene.

Zdrava kosa - sjajna, puna, a duga kosa je vrlo atraktivna. Za muškarce još jedan znak zdravlja i plodnosti.

Osmijeh – Nauka je potvrdila da sretni ljudi privlače svojom pozitivnom energijom.

Manje šminke - možda mislite kako će maskara naglasiti vaše oči, a intenzivniji ruž za usne privući više pogleda. No, istraživanje je pokazalo kako muškarci vole žene s 40 odsto manje šminke. Možda je najbolje držati se onoga da je umjerenost puno bolja od pretjerivanja.

Nošenje crvenog - razlog se očito krije u tome da je crvena povezana s požudom. Ovaj fenomen privlačnosti prisutan je i kod životinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije