Zanimljivosti

Američki novinar opsovao u živom programu pa okrivio koronu

Američki novinar opsovao u živom programu pa okrivio koronu
Foto: YouTube/Screenshot | Američki novinar opsovao u živom programu pa okrivio koronu

Pandemija je mnoge novinare primorala na rad od kuće gdje moraju da budu i producenti i snimatelji i ton majstori. Mali propust lako odvede u veliku neprijatnost i neželjenu svetsku slavu, otkrio je reporter En-bi-Si njuza (NBC News).

Trebalo je da to bude rutinsko uključenje u živi program na Em-Es-En-Bi-Siju (MSNBC) gdje se već danima priča samo o tome ko je pobijedio na predsjedničkim izborima i da li će aktuelni predsjednik konačno priznati poraz.

Voditelj Kreg Melvin najavio je kolegu Kena Dilenijana koji se uključivao od kuće i upitao šta je novo saznao o planovima za primopredaju vlasti između Trampa i Bajdena, odnosno odsustvu planova.

U trenutku kada je trebalo da progovori, Dilenijan je skrenuo pogled sa kamere na telefon i prošaputao dvije reči koje nijedan novinar ne bi smio da izgovori u živom programu.

"Šit. Fak."

Kada se novinaru omakne psovka

Režija ga je momentalno skinula sa ekrana, a Melvin je prokomentarisao da izgleda imaju neke tehničke probleme.

Internet se usijao, a Dilenijan je ubrzo na Tviteru objavio izvinjenje i objašnjenje.

"Veoma mi je žao zbog nepristojnosti koju sam izgovorio u programu u prethodnom satu. Imao sam neke tehničke probleme i greškom sam prekinuo vezu sa režijom, ali mi je mikrofon i dalje bio uključen. Danak tome što sam producent, kamerman i tehnička podrška samom sebi od kuće. #2020."

To nije zaustavilo masovno dijeljenje i komentarisanje snimka, u čemu je prednjačio novinar konkurentskog Foks njuza i vijerni pristalica Donalda Trampa Šon Haniti.

Dilenijana to nije omelo da nastavi sa radom, ne obazirući se previše na neprijatnost, sem u dodatnom komentaru na Tviteru gdje je zahvalio svima koji su mu dali podršku.

En-Bi-Si nije najavio nikakvu kaznu zbog ovog incidenta.

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije