Zanimljivosti

Bodibilderka ima jači biceps od muža

Bodibilderka ima jači biceps od muža
Foto: Screenshot | Bodibilderka ima jači biceps od muža

Najjača svjetska bodibilderka, Natalija Kuznetsova (28) iz ruskog grada Chita, svjetska je prvakinja koja mnoge muške kolege može postidjeti.

Ruska Amazonka, kako je nazivaju, u teretanu se zaljubila sa samo 14 godina kad je krenula gotovo svakodnevno na treninge.

Htjela je da popravi svoje samopouzdanje, ali i nabaci malo mišićne mase. Godinu kasnije, sa samo 15 godina, postala je prvakinja okruga Zabaykasky. 

Prije deset godina upoznala je svog današnjeg supruga Vladislava, a to što ima on ima manje bicepse od nje, njoj ne smeta, a čini se ni njemu. Uzajamna ljubav i podrška su ključ njihove zdrave veze.

"Nikad nisam sanjala o karijeri sportistkinje dok sam bila tinejdžerka", kaže Natalija.

Promjer bicepsa joj je 47 cm, grudi 130 cm, bokova 74 cm, a jedne noge 75 cm. Struk joj je širok 70 cm, visoka je 170 cm, a teška 102 kilograma. 

U svemu joj je puno pomogao trener koji ju je podstaknuo da ode u teretanu i zacrtao joj životni put.  Prije pet godina postala je svjetska prvakinja u dizanju utega, te benchu, a u tim kategorijama je srušila i rekorde. 

"Kao i mnogi, otišla sam u teretanu bez nekog željenog cilja, ali nakon tri mjeseca, moj trener me je pitao hoću li učestvovati na nekom takmičenju", prisjeća se. 

"Sada sam se već navikla na slavu, mnogi me ljudi prepoznaju na ulici, a to se događa gdje god se pojavim", kaže Natalija.

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije