Zanimljivosti

Britanac manje platio auto nego kartu za voz

Britanac manje platio auto nego kartu za voz
Foto: N.N. | Britanac manje platio auto nego kartu za voz

Mladić Tom Čurč iz Velike Britanije, koji sebe naziva lovcem na najbolje ponude, dokazao je javnosti koliko su zapravo skupe karte za željeznički saobraćaj u Velikoj Britaniji, tako što je za iznos jedne karte uspio da kupi automobil.

Ovaj lovac na najbolje ponude je uspio da kupi automobil, osigura svoje vozilo, napuni rezervoar gorivom i pokrije troškove putarina na dionici London - Bristol i sve ovo ga je koštalo manje od karte za voz u jednom pravcu.

Mladi Tom Čurč je želio da posjeti svog prijatelja koji živi u Bristolu koji je udaljen od njega 100 milja, ali nikako nije imao priliku za to jer su karte za voz veoma skupe. Cijena karte u jednom pravcu iznosi 218 funti.

Izrevoltiran zbog skupe karte, Tom se upustio u potragu za jeftinijim načinom prevoza. Nakon kraćeg istraživanja shvatio je da bi mu bilo povoljnije da kupi automobil koji može iskoristiti za ovo putovanje.

"Automobil sam pronašao na sajtu za prodaju polovnih vozila. Gospođa od koje sam ga kupio je željela da baci staru hondu sivik iz 1997. godine u staro gvožđe, ali motor je bio u potpunosti ispravan. S obzirom na to da je ovo bio mali gradski automobil, mnogo jeftinije me izašla putarina. Ukupna suma koju sam potrošio na kupovinu automobila, putarinu i gorivo je bila 206 funti, što je jeftinije od karte za voz", istakao je Tom Čurč.

On je dodao da je uspio u namjeri da posjeti svog prijatelja, a veliki benefit je to što mu je ostao automobil.

"Automobil je koštao 81 funtu. Na taksu za osiguranje sam potrošio 20 funti, a gorivo sam platio 25 funti. Prošao sam mnogo jeftinije nego da sam kupio kartu u jednom smjeru", dodao je Čurč.

On je iskoristio priliku da posavjetuje sve druge lovce na najbolje ponude da češće razmišljaju "van okvira" jer će na taj način mnogo lakše uštedjeti novac.

"Ipak, moram da priznam da ni ovo nije najjeftiniji metod putovanja. Karte za voz se mogu kupiti po mnogo nižim cijenama ako se rezervišu unaprijed. Mogu se nabaviti klasične karte, kao i one za udobniju vožnju u kupeu, ali mi nije jasno zašto mi koji nismo bili u mogućnosti da karte rezervišemo na vrijeme moramo platiti kartu i do pet puta skuplje", dodao je Tom.

Mladi Britanac je dodao da sada nakon što je uspješno obavio svoju turneju do Bristola namjerava da proda automobil.

"Automobil je i dalje u savršenom stanju. U mom vlasništvu je prešao ukupno 100 milja. Taksa za puteve je još važeća, tako da sam siguran da ću možda i zaraditi od ove avanture", istakao je Čurč.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije