Zanimljivosti

Cirkus u kojem nema pravih životinja

Cirkus u kojem nema pravih životinja
Foto: Facebook | Cirkus u kojem nema pravih životinja
N.N.

Cirkus u Njemačkoj pronašao je način kako da privuče publiku, održi svoje tačke, a da pritom nijedna životinja ne bude zlostavljana, pa čak ni viđena.

Cirkus "Roncall" u svojim akrobacijama ne koristi životinje, bar ne one prave - sve su rađenje kao hologrami i programirane da izvode razne egzibicije.

Svaka od životinja, među kojima su su slonovi, majmuni, konji i mnogi drugi, napravljeni su kompjuterski, a 11 projektora stvara njihove virtuelne prikaze u prirodnim veličinama.

Cirkus "Roncall" počeo je da radi 1976. godine, a od devedesetih cirkus je polako počeo da izbacuje životinje iz svojih nastupa jer su smatrali da je to zlostavljanje životinja. Tačno 40 godina od njihovog osnivanja 2017. oni su prvi put izveli svoj šou sa virtuelnim životinjama i trenutno su jedini takav cirkus.

"Odlučili smo da zaštitimo životinje, a i sve tačke sa njima su već viđene i nema potrebe za daljim zlostavljanjem i maltretiranjem. Naš cirkus se više fokusira na akrobatske i poetske tačke", rekao je Markus Strobl, direktor cirkusa "Roncall", prenosi Mondo.rs.

Životinje su često izložene nehumanim uslovima prilikom transporta cirkusa, a neretko se drže i u previše malim kavezima. Ogranizacija za zaštitu životinja PETA objasnila je i da se koriste i krajnje surove mjere - bičevi, električni šokeri, bodljikave ogrlice i drugi bolni predmeti kako bi se divlje životinje dresirale i naučile određenim trikovima.

Pogledajte kako to izgleda:

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije