Zanimljivosti

Dron s kobasicom spasio psa od nadolazeće plime

Dron s kobasicom spasio psa od nadolazeće plime
Foto: Screenshot/YouTube | Dron s kobasicom spasio psa od nadolazeće plime

Firma koja se bavi pronalascima i spasavanjem pomoću dronova, zaslužna je za spasavanje života jednog psa u Ujedinjenom Kraljevstvu nakon što je smislila pametan način da privuče njegovu pažnju.

Millie, mješanac Jack Russell terijera i Whippeta, našla se u blatnom polju koje je svaki trenutak trebalo da potopi nadolazeća plima, a policija, vatrogasci i obalska straža nisu je uspijevali izvući na sigurno. Tako su se spasioci dosjetili da pričvrste kobasicu na dron i nadali se da će miris izmamiti Millie na sigurno. Plan im je uspio i Millie se ponovno spojila sa svojim zahvalnim vlasnikom nakon što je pratila viseću kobasicu na više, sigurnije tlo.

"Bila je to luda ideja. Jedan od lokalnih stanovnika snabio nas je kobasicama. Žena nam ih je skuvala i mi smo ih pričvrstili koncem", rekao je Chris Taylor, predsjednik Denmead Drone tima za potragu i spasavanje i dodao da je kobasica bila posljednja opcija za spas Millie jer do nje nisu mogli doći kajakom ili bilo kojim drugim putem, a zbog nadolazeće plime prijetila joj je opasnost da se utopi.

"Budući da je Millie bila gladna, uspjeli smo je namamiti na više tlo, koje ne bi prekrila plima. Svakako bismo razmislili o ponovnom korištenju kobasica: svaki pas i potraga uvijek će biti drugačiji, ali da se ikada više nađemo u sličnoj situaciji, koristili bismo iste metode da namamimo psa", rekao je Taylor.

"Millie jako voli hranu i poješće sve što joj daš... sirovu mrkvu, krastavac - ali mnogo više voli kobasice. Meso joj je omiljena hrana, pa je vješanje kobasice vjerovatno bila najbolja stvar kojom su je mogli namamiti", rekla je njena vlasnica Emma Oakes.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije