Zanimljivosti

Evo u kojoj zemlji se godine broje drugačije

Evo u kojoj zemlji se godine broje drugačije
Foto: Diapicard/Pixabay | Evo u kojoj zemlji se godine broje drugačije

Ova metoda koristila se u obje Koreje - Sjevernoj i Južnoj, ali Južna Koreja je ukinula osamdesetih godina prošlog vijeka.

Nažalost, njihov način brojanja godina nije značajno drugačiji od načina u ostatku svijeta, odnosno starost će vam biti minimalno promijenjena.

U Sjevernoj Koreji vaša će starost povećati za jednu godinu svake Nove godine - za razliku od ostatka svijeta kad se to događa na vaš rođendan. Uz to, oni u vaše godine ubrajaju i vrijeme koje ste proveli u majčinom stomaku, to jest prije nego što ste se rodili. Iako u materici provodimo otprilike devet mjeseci, Korejci su to zaokružili na godinu dana, zbog čega se svi već rađaju s jednom godinom. Što znači da će beba koja se rodi 31. decembra, već sutradan imati dve godine.

Kako se godine računaju u Koreji?

Najjednostavniji način za računanje koliko godina biste imali u Koreji je da trenutnoj godini dodate jednu godinu i onda oduzmete godinu svog rođenja.

Uprkos ovom sistemu, Korejci i dalje slave rođendane na stvarni dan rođenja - jedino što taj dan ne postaju godinu stariji.

(magazin.novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije