Zanimljivosti

Gost u šoku: Svako otvaranje minibara u hotelu košta 50 dolara, čak i ako ništa ne pijete

Gost u šoku: Svako otvaranje minibara u hotelu košta 50 dolara, čak i ako ništa ne pijete
Foto: Pexels/Ketut Subiyanto | Gost u šoku: Svako otvaranje minibara u hotelskoj sobi košta 50 dolara, čak i ako ništa ne pijete

Jedan gost hotela je ostao u šoku nakon što je otkrio da će mu dodatno naplatiti 50 dolara, odnosno nešto više od 46 evra, za korištenje minibara ako otvori njegova vrata.

On se požalio na Redditu podijelivši fotografiju frižidera iz sobe hotela na kojem je napisano obavještenje da frižider sadrži senzor te da se njegovo korišćenje za privatne svrhe naplaćuje 50 dolara.

Drugim riječima, ako u minibar stavite bocu vode i zbog toga otvorite vrata, to će vas u ovom slučaju koštati 50 dolara, ali korisnik nije otkrio o kojem je hotelu riječ.

"Bilo bi osvježavajuće da nam ne izbijaju novac na svakom koraku", napisao je jedan korisnik Reddita, dok je drugi upitao: "Kako je ovo uopšte zakonito?"

Kako funkcionišu minibarovi? Oni noviji koriste infracrvene zrake ili druge automatizovane tehnike bilježenja kupovine. Uklanjanje artikla automatski se detektuje i odmah tereti kreditnu karticu gosta, čak i ako se artikal ne koristi. Ovom metodom se uspješno sprečava gubitak proizvoda, krađa ili gubitak prihoda, navodi Index.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije