Zanimljivosti

Grad u kojem na kalendarima još uvijek piše 1692. godina

Grad u kojem na kalendarima još uvijek piše 1692. godina
Foto: Instagram/hauntdhappnings | Grad u kojem na kalendarima još uvijek piše 1692. godina

Ljubitelji Noći vještica i jezivih priča vjerovatno su čuli za grad Salem i čuvena suđenja koja su se ovde odigrala.

Nakon što su sve vještice i vješci osuđeni na smrt, ovaj grad postaje inspiracija mnogim piscima koji su kroz svoja dela učinili da Salem postane "Grad vještica".

U ovom gradu "sve se vrti" oko vještičarenja, pa je, posebno u susret Noći vještica, nezaobilazno obići Muzej Vještica, u kojem se turisti upoznaju sa detaljima suđenja iz 1692. godine. U muzeju se može vidjeti i različito shvatanje i (ne)prihvatanje vješticama kroz istoriju.

Muzej tamnica za vještice je mjesto gdje se za posjetioce priređuju predstave koje prikazuju čuvena suđenja vješticama. Muzej je napravljen po ugledu na mjesta gdje su žene i muškarci optuženi za nedozvoljene radnje bili zatvarani i mučeni. A muzej je omogućio vođenje do lokacija gdje su se tamnice zaista nalazile, prenosi B92.

Jedina građevina koja je "bila svjedok" vješticama 1692. godine je Kuća vještice, a u gradu postoji još nekoliko veoma starih zdanja koja su otvorena za one koji vole stara, mračna, misteriozna i pomalo romantična mjesta.

U Salemu je kupovina veoma popularna i važna stvar. Ne zato što se ovde nalaze veliki trgovinski centri, već zbog originalnih kostima, nakit u gotik stilu, "starinski" predmeti i suveniri, knjige, garderobi sa motivima vještica i paranormalnog...

Muzej noćne more je mjesto za ljubitelje horor filmova, a ovdje se nalazi i voštana figura Frankeštajna u prirodnoj veličini.

Za upoznavanje grada, treba se prijaviti na noćnu "ukletu" turu, koja obilazi sva mjesta na kojima su se navodno dešavali rituali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije