Zanimljivosti

"Gušila se" zbog boljeg sjedišta u avionu, a onda završila u zatvoru

"Gušila se" zbog boljeg sjedišta u avionu, a onda završila u zatvoru
Foto: maxpixel.net | "Gušila se" zbog boljeg sjedišta u avionu, a onda je završila u zatvoru

Putnica koja se tokom leta pretvarala da ima zdravstveni problem kako bi dobila bolje sjedište, svojim glumatanjem natjerala je pilota na prisilno slijetanje.

Neimenovana putnica letjela je iz floridske Pensakole prema Majamiju, pa se za vrijeme leta osoblju požalila da ima problema s disanjem, objavila je policijska uprava Pensakole.

Ali, plan joj se izjalovio, a i stvari su se zakomplikovale jer je pilot odlučio da zatraži prisilno slijetanje zbog hitnog slučaja pa je "krenuo" nazad u Pensakolu.

Svi putnici su po slijetanju evakuisani, uključujući i putnicu koja je izmislila zdravstveni problem kako bi se dokopala boljeg mjesta, rekao je portparol policije.

Službeni izveštaj American Airlinesa glasi: "U petak, 29. novemba, let 3508 kompanije 'American Eagle' vraćen je na aerodrom u Pensakoli zbog putnice koja je zatražila ljekarsku pomoć. Avion je poletio u 5.43 i sletio nazad u Pensakolu u 6.26 ujutro. Svi putnici su se normalno iskrcali kroz glavna vrata aviona. Putnicu koja se žalila na otežano disanje odveli su policija i medicinsko osoblje, a avion je bez nje poletio ponovo u 7.41".

Putnica je u pritvoru u skladu sa zakonom države Floride koji omogućuje zadržavanje u zatvoru osoba s mentalnim poteškoćama tokom 72 sata, ako se ustanovi da su zanemarene ili da mogu da naškode sebi i drugima.

(B92, Hina, N1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije