Zanimljivosti

Karantin povećao prodaju Lego kocki

Karantin povećao prodaju Lego kocki
Foto: Wikipedia | Karantin povećao prodaju Lego kocki

Prodaja popularnih Lego kocki skočila je za 14 odsto u prvih šest mjeseci 2020, jer su zbog mjera ograničenja kretanja članovi domaćinstava više vremena provodili igrajući se zajedno kod kuće, saopštila je danas danska kompanija Lego.

Mada je prodaja porasla za 14 procenata u tom periodu, prihod je uvećan za samo sedam odsto, na 15,7 milijardi danskih kruna (2,5 milijarde dolara), prenosi Reuters.

Razlika između prihodima i prodaje nastala je zbog toga što su se maloprodavci oslanjali na postojeće zalihe u magacinima kako bi zadovoljili potražnju, jer je Lego zbog pandemije bio prinuđen da privremeno obustavi proizvodnju u Meksiku i Kini.

Kompanija je uspjela da povećanjem prodaje putem internet više nego kompenzuje gubitak prometa u 616 prodavnica širom svijeta koje su u jednom periodu bile zatvorene tokom pandemije.

Gotovo sve njene trgovine su sada ponovo otvorene.

Operativni profit je porastao u prvoj polovini godine za 11 posto, na 3,9 milijardi kruna, naveo je Lego u saopštenju.

Glavni izvršni direktor Nils Kristijansen je izjavio da kompanija primjećuje nastavak zamajca prodaje i u drugoj polovini godine, iako su ljudi počeli da se vraćaju na posao i u škole.

Lego je prošle godine povećao ulaganja u e-trgovinu i u web sajt svog brenda, gdje se broj posjetilaca udvostručio na 100 miliona u prvih šest mjeseci 2020.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije