Zanimljivosti

Kinez završio u karantinu tri puta zaredom

Kinez završio u karantinu tri puta zaredom
Foto: N.N. | Kinez završio u karantinu tri puta zaredom

Jedan nesrećni Kinez je proveo skoro dva mjeseca u kućnom karantinu, odnosno tri puta po 14 dana zaredom, zbog čega je postao glavna tema društvenih mreža u Kini protekle sedmice.

Ksiong, iz grada Džininga na istoku kineske provincije Šandong, proveo je cijeli februar i polovinu marta u svojoj kući zbog nesrećnog trostrukog karantina kojeg su mediji u šali nazvali "kupi jedan, dobićeš dva".

Prvi put kad je Ksiong morao da ode u kućnu izolaciju se desio tokom blokade njegovog grada 8. februara zbog pandemije virusa korona, a to se desilo svega dva dana nakon što se vratio sa putovanja na Filipinima.

Njemu je tada bilo zabranjeno da napušta svoju kuću na 14 dana, što mu se tada činilo kao jako teško, međutim to je bio samo jedan dio njegovog karantina koji je trajao 50 dana. 

U video-snimku koji je postao viralan u Kini i dobija desetine miliona pregleda na nekoliko platformi, Ksiong je otkrio da nakon što je proveo dvije nedjelje u kući konačno je dobio priliku da se prošeta po svom komšiluku, ali čim je uhvatio priliku da zakorači nogom van kuće - natjeran je na novi karantin.

"Rečeno nam je da moramo biti u samoizolaciji dvije sedmice. Nakon što je prošlo mojih 14 dana, odlučio sam da prošetam po komšiluku. Čim sam kročio van kuće, tu je bio moj komšija koji se upravo vratio iz Južne Koreje. Išao je prema meni s medicinskim radnikom koji me odmah vratio nazad u kuću na novih 14 dana. Nisam se usudio da se suprotstavim", rekao je Ksiong.

Na njegovu žalost, nakon što je istekao period druge samoizolacije, ovaj nesrećni čovjek je ponovo završio u kući na nove dvije nedjelje.

"Nadao sam se da će ovih 14 dana proteći nešto brže. Često sam ležao na podu i cijeli dan nisam radio ništa. Onda kad je završio drugi karantin, ne šalim se sa vama, moj brat se vratio iz Singapura i došao odmah kod mene, zbog čega sam dobio novih 14 dana. Valjam se po podu skoro 50 dana i ništa drugo ne radim", rekao je Ksiong.

Njegova priča po riječima korisnika društvenih mreža u Kini zvuči kao scenario komedije, te je došla u idealno vrijeme jer se i sam protagonista smije na svoj račun. On je do sada snimao svaki dan u karantinu, zbog čega je postao poznata ličnost u Kini i njegovi snimci su viralni širom zemlje.

Ksiong nije izgubio volju i na snimcima se često šali na svoj račun, te se nada da neće morati i četvrti put biti zatvoren u svom domu jer mu je dosadilo valjanje po podu kuće. (Odditycentral)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije