Zanimljivosti

Londonski frizer besplatno šiša beskućnike na ulici

Londonski frizer besplatno šiša beskućnike na ulici
Foto: N.N. | Londonski frizer besplatno šiša beskućnike na ulici

Jedan frizer iz Londona riješio je da besplatno šiša beskućnike i tako dobio ogromnu podršku na društvenim mrežama.

Džošua Kumbs je frizer koji svoje usluge besplatno nudi beskućnicima na ulicama Londona. Kao i svaki dobar frizer, ćaska sa svojim klijentima, sluša priče o njihovim problemima, osjećanjima, ali ne na udobnoj fotelji salona, već na ulici.

Beskućništvo je u Londonu veliki problem i Džošua svojim frizerskim makazama ima želju da podigne svijest o tom problemu i da pokuša da probudi razumijevanje za ljude u nevolji.

Pošto završi sa šišanjem, Džošua obavezno pita klijente da li mu dozvoljavaju da njihov stari i novi izgled, putem fotografija, podijeli na društvenim mrežama.

Dijeleći priče beskućnika, koristeći haštag "Do Something For Nothing", mladi frizer naglašava činjenicu da oni, kao i svi ljudi, imaju svoju priču koja ih je dovela do nezavidne pozicije.

Govoreći o svom poslu na ulici, Džošua kaže da se tu "ne radi baš o makazama i besplatnom šišanju". Riječ je o tome, kaže, da se vrijeme posveti onima koji imaju dosta problema, koji nemaju krov nad glavom, da se s njima popriča, jer su često ignorisani, i da se podijele nade, misli, problemi…

I dok Džošua besplatno šiša, njegov prijatelj Džejmi fotografiše beskućnike i potom ih slika. Oni su iznajmili jedan galerijski prostor u kome organizuju svojevrsne izložbe portreta beskućnika koje su upoznali.

Cilj im je da na takav način naprave neku vrstu mosta između beskućnika i ljudi, koji bi trebalo, kako kažu, da imaju "više razumijevanja za one koji se razlikuju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije