Zanimljivosti

Magnetne kravate postaju modni trend

Magnetne kravate postaju modni trend
Foto: N.N. | Magnetne kravate postaju modni trend

Ne tako davno bilo je nezamislivo da muškarci nose odijelo bez kravate ili bar leptir-mašne. Vremena se mijenjaju pa je danas sve manje ljudi koji se odlučuju za kravatu kada nose košulju i sako.

Vjerovali ili ne, mnogi muškarci ni ne posjeduju kravatu u svom ormaru, a velike su šanse da ne bi znali ni da je vežu kada bi je imali. Na njihovu sreću, danas postoji alternativa tradicionalnoj kravati.

Braća Rajan i Danijel Smit su napravili seriju modernih kravata za odrasle i mlade muškarce koje uopšte ne moraju da se vežu. One imaju dva dijela koja se sklapaju uz pomoć magneta. Gornji dio je od plastike i kači se na dugme košulje, dok donji dio izgleda kao tradicionalna kravata.

Dizajneri ovog zanimljivog modnog detalja su istakli da su i sami mnogo puta bili u situacijama kada su im tradicionalne kravate zadavale više muke nego koristi, te da znaju da se velika većina muške populacije muči sa ovim modnim detaljom.

"Osim što ne morate da ih vezujete, ove kravate su zgodne i zbog činjenice da ih vrlo lako možete mijenjati u toku jednog dana, posebno kada ste van kuće. Postoje različiti dezeni i veličine kravata, kao i odgovarajućih plastičnih čvorova", poručili su tvorci ovog zanimljivog izuma.

Cijene magnetnih kravata se uglavnom kreću od 25 do 30 dolara, ali postoje i mnogo luksuzniji modeli za one koji su dubljeg džepa. Mnogi korisnici društvenih mreža smatraju da je ovo beskorisan izum, te da oni dubljeg džepa sigurno neće birati magnetne kravate kao modni detalj.

Ipak ima i onih kojima se ova ideja sviđa, pa tako svi koji bi željeli da naruče magnetnu kravatu to mogu da učine putem sajta "Modern Tie".

Na ovoj stranici se nalazi veliki broj kravata raznih dezena, a na kupcu je da odluči koja mu se najviše dopada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije