Zanimljivosti

Majka i kćerka završile u zatvoru jer je policija pomiješala čaj sa drogom

Majka i kćerka završile u zatvoru jer je policija pomiješala čaj sa drogom
Foto: yIchigo121212/Pixabay | Majka i kćerka završile u zatvoru jer je policija pomiješala čaj sa drogom
N.N.

Majka i kćerka završile su u zatvoru i to na četiri meseca u Australiji nakon što je policija pomiješala čaj sa drogom. Majka Vun Pui Koni Čong i njena kćerka San Jan Melani Lim imale su 25 kilograma čaja od đumbira kada su prelazile granicu u Australiji.

Planirale su da prodaju piće jer je to dobro poznati lijek za bolove tokom menstruacije u njihovoj matičnoj zemlji Maleziji, što bi im napravilo profit od oko 90 australijskih dolara

Međutim, njihove pakete čaja na aerodromu zaplijenili su policajci, koji su pogrešno identifikovali piće kao amfetamin drogu Fenmetrazin.

Teško naoružani policajci su potom upali u kuću majke i kćerke u Sidneju još u januaru da bi ih uhapsili i optužili za komercijalno snabdjevanje drogom, dijelo za koje je predviđena maksimalna doživotna kazna iza rešetaka, prenosi Wionews.

Vlasti su navodno obavještene o problemima sa testovima koji su korišćeni za identifikaciju supstance u narednim nedjeljama.

Uprkos tome, majka i kćerka su ostale zatvorene četiri mjeseca bez kaucije, a optužbe nisu povučene sve do 10. avgusta kada je policija Novog Južnog Velsa izvršila sopstvenu forenzičku analizu.

Test je identifikovao samo spektar supstanci sličnih Fenmetrazinu koji su tek četvrta najvjerovatnije supstanca u čaju poslije šećera, saharoze i šećera u prahu.

(Zanimljivosti dana)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije