Zanimljivosti

Ministarka naplaćuje selfije, razlog - gubljenje vremena

Ministarka naplaćuje selfije, razlog - gubljenje vremena
Foto: Pixabay/Ilustracija | Ministarka naplaćuje selfije, razlog - gubljenje vremena

Odluka indijske ministarke za turizam i kulturu Uše Takur da naplati 100 indijskih rupija - nešto više od 130 dinara, onima koji žele da naprave selfi sa njom, podijelila je javnost u Indiji.

Neko tu odluku smatra vrlo dobrom, a drugi misle da je to bezobrazluk i bahato ponašanje jer iskorišćava sirotinju koja želi da se fotografiše sa njom, s obzirom na to da je popularna.

Međutim, ministarka Takur, koja pripada vladajućoj hinduističkoj nacionalističkoj stranci u indijskoj državi Madja Pradeš, odlučila se na taj potez iz humanitarnih razloga, tako što će sav novac od selfija dati u fond za borbu protiv koronavirusa, prenosi B92.

"Selfi je dugotrajan proces zbog koga se gubi vrijeme i krše programi", rekla je ministarka Takur, koja je između ostalog tražila i da joj, kada negdje putuje, umjesto buketa cveća domaćini poklone knjigu jer se samo "neokaljanom" Gospodinu Višnuu - vrhovnoj božanskoj osobi, može ponuditi cvijeće, s obzirom na to da u njima boravi boginja Lakšmi - simbol sreće i mira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije