Zanimljivosti

Mislio za prsten da je omot od slatkiša pa ga prodao za nevjerovatnu sumu

Mislio za prsten da je omot od slatkiša pa ga prodao za nevjerovatnu sumu
Foto: Unsplash | Mislio za prsten da je omot od slatkiša pa ga prodao za nevjerovatnu sumu

Čovjek iz Dorseta je mislio je da je srednjovjekovna burma od zlata i dijamanata omot slatkiša dok je detektorom za mental pretraživao teren.

Na njegovu sreću, brzo je prepoznao kakvo blago ima u rukuma, jer prsten je kasnije prodat za čak 38.000 funti (oko 45.000 evra).

Dejvid Bord (69) bio je zapanjen nakon što je pronašao prsten u Dorsetu dok je detektorom za mental pretraživao farmu svog prijatelja.

Prsten je pronađen februara 2020. na farmi njegovog prijatelja. Prsten je u 14. vijeku posjedovao ser Tomas Bruk, piše Daily Mail.

Penzionisani vozač kamiona podijeliće novac zarađen na aukciji u Londonu sa svojim prijateljem, koji je vlasnik farme. Prsten je kupio Britanski muzej.

Pronašao je prsten kada se vraćao do svog automobila nakon cijelodnevne pretrage po blatu. U početku je mislio da će za njega dobiti 20 funti.

"Zadivljen sam što je prodat za toliku sumu. Srećan sam. Obično pijem kriglu blagog piva, ali možda ću sada morati da pređem na šampanjac", rekao je Bord.

Prsten je sastavljen od dvije isprepletene trake i nosi natpis na srednjovekovnom francuskom "ieo vos tien foi tenes le moi" što u prevodu znači "kao što držim tvoju vjeru, drži moju".

Bio je to vjenčani prsten koji je Ser Tomas Bruk poklonio svojoj ženi ledi Džoan Bruk.

(Telegraf)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije