Zanimljivosti

Misteriozno meso intrigira stanovnike Karlsruea

Misteriozno meso intrigira stanovnike Karlsruea
Foto: N.N. | Misteriozno meso intrigira stanovnike Karlsruea

Posljednjih nekoliko sedmica jedna krajnje neobična pojava intrigira stanovnike njemačkog grada Karlsrue i niko ne može da shvati o čemu se zaista radi. Naime, u redovnim vremenskim intervalima na platformi željezničke stanice neko ostavlja oko pola kilograma mljevenog mesa, a niko ne zna ko i zašto to radi.

Riječ je sirovom mljevenom mesu koje se već sedmicama pojavljuje na željezničkoj stanici, a sada su već utvrdili i interval pojavljivanja - svakog ponedjeljka! Ipak, neki građani su prijavili da su meso vidjeli i drugim danima u sedmici, ali zasad najčešće ga primijete ponedjeljkom.

Takođe, ni mjesto ostavljanja mesa nije slučajnost, već je uvijek isto - iza ograde, neposredno uz šine željezničke stanice.

Inače, ovo je područje željezničke stanice gdje putnicima niti prolaznicima nije dozvoljen ulazak, pa tako niko ni ne zna ko ostavlja ovo meso. U ovaj ograđeni prostor može da uđe samo osoblje kompanije "Albtal Verkehrs Gesellschaft" (AVG), koja je zadužena za autobuski i željeznički javni prevoz u Karlsrueu.

Tokom svih ovih sedmica pojavilo se više teorija. Najviše teorija su ponudili vlasnici kućnih ljubimaca, koji su uvjereni da neko u meso stavlja otrov, želeći da otruje pse koji se nekada kreću prugom. Takođe, oni zahtijevaju da se meso odnese pregled, kako bi utvrdili šta se zaista nalazi u njemu.

Ipak, iz policije kažu da je riječ o totalno bezazlenoj pojavi, te da ne postoji razlog za brigu.

"Prvo, želim da naglasim da je meso analizirano i definitivno nije otrovano, tako da s te strane nema razloga za brigu", izjavio je portparol policije, dodajući da zbog zanemarljive količine mesa ne mogu pokrenuti istragu o nezakonitom bacanju otpada.

O tome koliko je slučaj zainteresovao cijeli grad svjedoči to da je oformljena Facebook grupa, gdje stanovnici diskutuju o misterioznom mesu na željezničkoj stanici. Mnogi i dalje vjeruju da sve to ima veze s trovanjem kućnih ljubimaca. Ali, opet, ograda je tako postavljena da ni oni ne mogu proći s druge strane, tako da ta teorija djelomično otpada.

U međuvremenu, osoblje AVG-a je počelo da uklanja meso čim ga primijeti, kako ne bi dodatno uznemiravali stanovnike ovog njemačkog grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije