Zanimljivosti

More izbacuje ljudska stopala

More izbacuje ljudska stopala
Foto: N.N. | More izbacuje ljudska stopala

U Kanadi je ponovo pokrenuta istraga nakon što se ovog mjeseca na obalama Britanske Kolumbije pojavilo 13. ljudsko stopalo s patikom. Kosti ljudskih stopala se na tom području pojavljuju u posljednjih deset godina.

Majk Džouns je šetao psa pored obale u Vankuveru kada je pas primijetio kosti obmotane morskim algama.

Kada je malo bolje pogledao, Džouns je vidio kosti fibulu i tibiju spojene s lijevim stopalom koje je na sebi imalo patiku.

"Kako izgleda, stopalo je netaknuto. Članak i kosti su bili spojeni", rekao je on.

Ovo je posljednje u nizu otkrića stopala širom obale. Od 2007. godine, 12 stopala je nađeno u Britanskoj Kolumbiji, svako s patikom.

Otkrića su izazvala razne teorije. Prema nekima, radi se o žrtvama velikih prirodnih katastrofa, kao što je cunami, a prema drugima u pitanju su nesreće na moru.

Postoje i oni koji smatraju da su to ostaci žrtava mafijaša ili serijskih ubica.

Neka od nađenih stopala su identifikovana i utvrđeno je da pripadaju muškarcima koji su prethodno prijavljeni kao nestale osobe. Među njima su nađena dva para stopala. Zanimljivo je da su i ona koja nisu identifikovana, takođe muška.

Patolozi su utvrdili da se ne radi o ubistvima, da su se individue ili ubile, ili da su slučajno nastradale u moru, a njihove noge su se prirodno odvojile od ostatka tijela u procesu raspadanja.

Međutim, sama stopala su ostala cijela, zahvaljujući patikama koje su napravljene od lakog, ali izdržljivog materijala. Takođe, patike su učinile da stopala plutaju po površini mora.

Policija sada pokušava da utvrdi čije je 13. stopalo i na koji način je ta osoba umrla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije