Zanimljivosti

Mračni razlog iza nestanka McDonald'sove maskote (VIDEO)

Mračni razlog iza nestanka McDonald'sove maskote (VIDEO)
Foto: Youtube / Printscreen | Mračni razlog iza nestanka McDonald'sove maskote (VIDEO)

​Ronald Mekdonald bio je, i dalje je, legendarna figura u popularnoj kulturi od šezdesetih godina pa na ovamo. Ova vesela maskota lanca brze hrane McDonald's prepoznatljiva je po žutom odijelu, bijelom licu i crvenoj perici. Zvuči kao lik iz horor filma kad bolje razmislite.

Uz likove poput gradonačelnika McCheesea, Hamburglara, Grimacea, Birdieja ranoranioca i The Fry Kidsa, Mejsis je stvorio virtuelni svijet Mekonald-zemlje gdje su ovi likovi živjeli, piše "LADbible".

Koncept dobijanja igračke uz svaki dječiji obrok bio je pametan marketinški potez. Ronald Mekdonald je bio podijeljen lik - ili ste ga voljeli ili mrzili. Ali, primijetili ste da ga više nema - kad ste ga posljednji put vidjeli u McDonald'su? 

Možda ga se sjećate iz 2016. godine, jer je McDonald's počeo postepeno uklanjati lik iz svojih franšiza.

Razlog za to bio je trend klovnova ubica koji je zaludio svijet. Oko avgusta 2016., ljudi su se prerušavali u klovnove zlokobnog izgleda i širili fotografije na društvenim mrežama. Ali, stvari su postale ozbiljne kad su klovnovi počeli zastrašivati ljude, posebno u blizini škola.

Ovaj je trend doveo do toga da klovnovi postanu negativci, iako su nekad bili zabavljači za djecu.

McDonald's je u to vrijeme ograničio pojavljivanje Ronalda Mekdonalda u reklamama, usmjeravajući se na promociju novih aktivnosti i posjete restoranima kako bi provjerio da svi uživaju u svojim obrocima, prenosi "Klik".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije