Zanimljivosti

Na prodaju privatni avion japanskog premijera

Na prodaju privatni avion japanskog premijera
Foto: N.N. | Na prodaju privatni avion japanskog premijera

​Za samo 28 miliona dolara, možete sebi kupiti zaista posebni džambo džet – japanski Air Force One. Boeing 747-400, koji je do skoro prevozio japanskog premijera sa jednog kraja svijeta na drugi, stavljen je na prodaju.

Registrovan od strane japanskih snaga odbrane, avion je konstruisan 1991. godine i služio je četrnaest japanskih premijera i vladara ove zemlje. Uprkos činjenici da je star skoro tri decenije, ovaj prilagođeni džambo džet je u besprijekornom stanju.

Prema listing, on je imao samo 13.569 slijetanja i 16.332 sata leta, što je veoma malo za Boeing 747.

“Ovo je jedan od najmanje korišćenih Boeing 747-400 modela u svijetu. Održavan je u skladu sa svim najvišim standardima, pa izgleda kao nov. Poseduje spavaću sobu, tuš, kancelariju i ložu. Nakon prodaje, kupac će ga dobiti nakon finalnog tehničkog pregleda i farbanja”, navodi se u oglasu.

Po pitanju prilagođavanja, japanski Air Force One je modifikovan kako bi u sebi sadržao spavaću sobu, tuš, kancelariju i ložu, zajedno sa osamdeset pet sjedišta, što je više u odnosu na američku verziju aviona sa sedamdeset mjesta. Komercijalni 747-400 modeli su obično konfigurisani da nose između 416 i 650 putnika. Avion je takođe opremljen redovima business sedišta, a posjeduje i manju kabinu za sekretara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije