Zanimljivosti

Naplatili mu kaznu jer se "izgubio u Londonu"

Naplatili mu kaznu jer se "izgubio u Londonu"
Foto: Ilustracija | Naplatili mu kaznu jer se "izgubio u Londonu"

Čovjek u svojim 80-im godinama koji se izgubio u Londonu tokom špica te je kažnjen kaznom ULEZ u iznosu od 800 funti. Rodžer Vots je bio na putu za Dorset iz ove kuće u Noriču kada ga je njegova satelitska navigacija uputila u prijestonicu London gdje je proveo sate pokušavajući da pobjegne iz Londona.

Ovaj 82-godišnjak kaže da se na kraju izgubio i da ga je onda uhvatila nova londonska zona ultra niske emisije (ULEZ), koja vozače sa starijim automobilima košta 12,50 funti dnevno.

Rodžer je izjavio medijima sledeće: “Nisam bio u London od 70-ih, pa kada sam se izgubio, jednostavno nisam imao iskustva da izađem. Na kraju sam prošao kroz ULEZ zone.”

Kontroverznu šemu uveo je gradonačelnik Londona Sadik Kan da smanji zagađenje vazduha u prijestonici. Ako vozači ne plate naknadu, suočavaju se sa kaznom od 180 funti.

Rodžer kaže da je svoje putovanje započeo u Noriču u Norfolku u svojoj Seat Altea iz 2009. godine, da bi pokupio karavan u Dorsetu. Objasnio je da mu se aktivirala satelitska navigacija i poveo ga kroz London.

Njegovo četvorosatno putovanje trajalo je devet sati i na kraju ga je koštalo dizela u vrijednosti od 300 funti, a tri nedjelje kasnije dobio je pismo u kome se potvrđuju optužbe, a pošto nije platio u grejs periodu, Transport za London mu je povećao kaznu na 810 funti koje kaže da ne može priuštiti prenosi Mirror.

Rodžer je rekao: „Rečeno mi je da će kazne i dalje rasti, tako da još uvijek nije završeno. Jedino što mogu da uradim je da pokušam da dobijem pomoć, pa sam bio u Savjetu građana koji su mi dali neke kontakt podatke za pravni tim. Veoma je strešno jer ne mogu da prikupim potrebnu gotovinu za plaćanje i oduzima mi toliko vremena pokušavajući da ovo sredim. Međutim, boriću se do kraja – ove velike kompanije pretpostavljaju da ih niko ne može dirati – ali moraće ovo da iznesu do kraja.”

(ZanimljivostDana)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije