Zanimljivosti

Pratite nas na Google news

Neobično "Ljubičasto ostrvo" u Južnoj Koreji

Neobično "Ljubičasto ostrvo" u Južnoj Koreji
Foto: Screenshot / Youtube | Neobično "Ljubičasto ostrvo" u Južnoj Koreji
N.N.

Cijela naša planeta Zemlja odnosno mnoge države kriju neka prelijepa mjesta. Jedno južnokorejsko ostrvo na Instagramu je postalo pravi hit - riječ je o Purpurnom ostrvu.

Pandemija Kovid virusa širom svoketa ostavlja za sobom posljedice. Ipak, kada sve ovo jednog dana prođe (ko može) neka posjeti Južnu Koreju i interesantnu znamenitost "Purpurno ostrvo" (Purple Island). Kao što samo ime kaže, ovo mjesto je ljubičasti raj upotpunjen ogromnim poljima lavande, drvećem koje cvjeta u ljubičastim bojama, kao I ljubičasto obojenim kućama, mostovima, čak i ljubičastim putevima.

Za sada nije jasno kako je došla ideja da se ostrva Banvol i Parkji - dva ostrvceta povezanim velikim drvenim mostom (ljubičastim, naravno) - pretvore u "Ljubičasto ostrvo". Ali prošlog ljeta su vlasti u okrugu Sinan, provincija Južna Jeolla, objavile njihove planove za jedinstvenu turističku atrakciju.

Planovi uključuju sadnju 40.000 biljaka lavande kao i drugih biljaka ljubičaste boje, farbanje stambenih zgrada u purpurno, kao i putne atrakcije ali i same puteve.

Hotelske sobe, restorani i toaleti obojeni su u ljubičasto čaki  neki od lokalnih automobila.

(zanimljivostidana.com)

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije