Zanimljivosti

Pratite nas na Google news

Nosila napuklo jaje u grudnjaku, nakon 35 dana izleglo se pače

Nosila napuklo jaje u grudnjaku, nakon 35 dana izleglo se pače
Foto: Reddit | Nosila napuklo jaje u grudnjaku, nakon 35 dana izleglo se pače
N.N.

Betsi Ros majka je troje djece iz Kalifornije, a njeni mališani su igrajući se u obližnjem parku pronašli napuklo jaje i donijeli ga kući, piše Metro.

Nije znala šta učiniti s jajetom, a djeca su je preklinjala da ga spasi. Nazvala je lokalni centar za zaštitu divljih životinja, ali kaže da joj nisu pomogli. Zato je odlučila stvar uzeti u svoje ruke.

Pronašla je način da zatvori pukotinu na jajetu, a zatim je istražujući po internetu otkrila da će joj trebati inkubator kako bi jaje bilo na toplom. Ali nije mogla priuštiti takav aparat, pa je odlučila biti kreativna.

Zamijenila je mamu patku i jaje je stavila u grudnjak te ga nosila u grudnjaku više od mjesec dana dok se pače nije izleglo.

Betsi je na Redditu podijelila fotografije različitih faza jajeta.

"Spasila sam napuklo jaje! Nosila sam ga u grudnjaku 35 dana. Pačić se rodio prije termina jer je još bio pričvršćen za žumanjak, pa sam uzela mokri peškir i stavljala mu antibiotike na trbuščić dvaput na dan. Začudilo me što nije uginuo", napisala u objavi na Redditu.

"Tokom ljeta nisam radila. Zato je bio u mom grudnjaku, a ne u inkubatoru. Tada ga nisam mogla priuštiti. Uz to, malo sam veća pa je jajetu bilo ugodno", kaže ona.

Pitanje koje vam se sada nameće vjerovatno jeste ono o tome kako je moguće nositi jaje u grudnjaku toliko dugo.

Beti ima spreman odgovor.

"Jaja ponekad mogu biti bez toplote nekoliko minuta, ili čak nekoliko sati. Šta mislite što radi mama patka kad mora ići jesti? Inkubatori čak imaju automatsko gašenje kako bi simulirali takvu situaciju", ustvrdila je ona dodajući kako je jaje nosio njezin suprug dok se tuširala.

Kad je pod svjetlom uočila fetus u jajetu, odlučila je nastaviti nositi ga i brinuti se o njemu svakog dana dok se ptić ne izleže.

Mališan je uskoro stigao, a odlučili su ga nazvati Thawne. Kad je porastao, porodica se od njega oprostila i omogućila mu život na lijepom mjestu gdje je mogao uživati u slobodi.

Čini se da su jaja otpornija nego što se čine. Komentatori na Redditu potvrdili su kako su imali slična iskustva.

"Ovo me podsjetilo na avanturu moje mame s pilićima kad je bila mala. Ne sjećam se u čemu je bio problem, ali pričala mi je kako je imala pile koje se izleglo na sličan način, a takođe je spašavala napuklo jaje. Ljepilom je zalijepila ljusku", napisala je čitateljka.

(24sata.hr)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije