Zanimljivosti

Otvoren pab u Irskoj koji služi bezalkoholna piva i vina

Otvoren pab u Irskoj koji služi bezalkoholna piva i vina
Foto: N.N. | Otvoren pab u Irskoj koji služi bezalkoholna piva i vina

U Irskoj, zemlji ginisa i viskija, nedavno je otvoren prvi pab u kojem se toče samo bezalkoholna piva i vina.

Pab "Virgin Mary" otvoren je u maju u Dablinu i prkosi trendovima u gradu u kojem je noćni život nezamisliv bez alkohola. Uprkos tome, pab je bio prepun već nekoliko minuta poslije otvaranja i popularnost mu zasad ne jenjava. Vlasnici smatraju da je to zato što se Irska mijenja.

"Alkohol je ovdje ukorijenjen u društvu. Međutim, Irci su progresivna nacija, vrlo liberalna nacija i otvoreni za promjene", kaže suvlasnik Vogan Jejts. On ističe da je na globalnom nivou u toku društvena promjena prema alkoholu, a sebe i svoj pab vidi kao predvodnicu tog pokreta.

Drugi suvlasnik Oisin Dejvis kaže da je još ranije primijetio da je sve više bezalkoholnih pića u ponudi i shvatio da bi moglo biti interesa i za bezalkoholni pab.

U Irskoj je, kao i u drugim dijelovima svijeta, moderno živjeti zdravo, kažu suvlasnici.

Ponuda pića u "Virgin Mary" sastavljena je tako da izgledom podsjećaju na tradicionalna pića kakva se toče u irskim pabovima, kojih je u zemlji 750, ali u ovome je sve s nula odsto alkohola.

Prije otvaranja svi u menadžmentu su strahovali hoće li im uspjeti da stvore najvažniji aspekt svakog irskog paba: atmosferu.

"Ali prve noći, kad se mjesto napunilo, bilo je odlično. Niko sa strane ne bi rekao da se nije točio alkohol", rekla je menadžerka paba Ana Volš.

Jejts dodaje da je bilo onih koji su sumnjali u njegovu ideju, ali da su reakcije većinom pozitivne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije