Zanimljivosti

Ove stare naočare serijskog ubice koštaju 150.000 dolara

Ove stare naočare serijskog ubice koštaju 150.000 dolara
Foto: Instagram/dahmernetflix | Ove stare naočare serijskog ubice koštaju 150.000 dolara

Dioptrijske naočare koje je nosio serijski ubojica Džefri Damer prodaju se po cijeni od 150.000 dolara. Sajt Cult Collectibles osim naočara prodaje i druge lične stvari serijskog ubice, a na popisu se našla čak i njegova urna koja košta 250.000 dolara.

Naočare su postale zaštitni znak serijskog ubice, a zbog serije na Netflix-u koja je dosegnula ogromnu popularnost ovih dana se na internetu priča i piše o njima.

Inače, dioptrijske naočare avijatičarke u proteklih su četrdesetak godina u žargonu postale naočare serijskih ubica, a njihova definicija se svuda pojavljuje i objašnjava.

Tako, recimo, Urban Dictionary kaže da su to "naočare s teškim ili strogim okvirima koje su negdje između modernog i jezivog". Ako na Amazonu upišete "naočare serijskog ubice", platforma će znati na kakav vas model uputiti, navodi Index.hr.

Naravno, činjenica da mnoge serijske ubice nose naočare je jednostavna matematika: više od 60 % Amerikanaca koristi neku vrstu korekcije vida, a serijske ubice su kao i svi ostali, bar kada je u pitanju njihov vid.

Model koji nosi većina serijskih ubica koji su postali poznati je sličan - to su avijatičarke, naočare koje su bile popularne sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka, u vrijeme kada su oni činili zločine.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije