Zanimljivosti

Podignut drveni spomenik Trampu u slovenačkom selu

Podignut drveni spomenik Trampu u slovenačkom selu
Foto: Twitter | Podignut drveni spomenik Trampu u slovenačkom selu

Drveni spomenik američkog predsjednika Donalda Trampa neočekivano je iznikao u jednom selu u Sloveniji, domovini njegove supruge Melanije Tramp.

Navodeći da je spomenik visine preko sedam metara sagrađen u mjestu Sela pri Kamniku, oko 30 kilometara sjeveroistočno od Ljubljane, Washington Post piše da je predsjednik Tramp konačno dobio spomenik u domovini svoje supruge, ali i da je moguće da mu se neće svidjeti.

List piše da je na spomeniku Tramp prikazan odeven u plavo odelo sa crvenom kravatom, kao i da se u njegovim plavim očima ogleda "žestina" u pogledu.

Trampova desna ruka uzdignuta je sa stegnutom pesnicom, a cijela statua, kako navodi list, liči na "božićnu krckalicu za orahe".

Čini se, takođe, da statua još nije dovršena, s obzirom da su na njoj i dalje postavljene merdevine, dok je u blizini vidljiva gomila drvene građe, navodi Washington Post.

Statua je postavljena preko puta lokalne vatrogasne stanice, na maloj raskrsnici na putu koji mještani koriste za odlazak na svoje poslove u Ljubljanu, dodaje američki list.

Čovjek koji je osmislio statuu i koji je dao intervju za lokalnu televiziju Kanal A, ali i koji nije imenovan, kaže da je imao ideju da Trampa predstavi u stilu Supermena ili čuvene njujorške Statue slobode, piše Washington Post.

Umjetnik, kome je grupa mladih ljudi pomogla u izgradnji statue, rekao je u televizijskom intervjuu da spomenik "predstavlja provokaciju, zato što je svijet pun populizma", prenosi Washington Post.

Navodeći da su o Trampu u Sloveniji mišljenja podeljena, vašingtonski dnevnik piše da ga mnogi Slovenci poštuju, naročito zbog toga što je njegova supruga postala najpoznatija ličnost iz Slovenije.

List piše i da je statua postavljena tako da Trampovo lice gleda u pravcu Melanijinog rodnog sela Sevnice, koje je napustila kao mlada devojka kako bi se posvetila karijeri manekenke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije