Zanimljivosti

Ponudio posao muškarcu koji mu je provalio u restoran

Ponudio posao muškarcu koji mu je provalio u restoran
Foto: Pixabay | Ponudio posao muškarcu koji mu je provalio u restoran

Vlasnik restorana Karl Wales iz američke države Džordžija probudio se u četiri sata ujutro na uskršnju subotu, ujedno i njegov 45. rođendan. Kada se probudio imao je šta vidjeti, muškarac sa kapuljačom je provaljivao u njegov restoran Diablos Soutvest Gril.

Snimke CCTV-a snimljene u restoranu prikazuju muškarca u trenerci sa kapuljačom kako ciglom razbija prednji prozor restorana, prije nego što je prisilno izvadio kasu i protresao je, a onda otkrio da tamo nema ničega.

"U roku od 45 sekundi vratio se kroz ulazna vrata, nije ništa uzeo", rekao je vlasnik restorana.

Iako je njegova prva reakcija bila "ljutnja i frustracija", vlasnik je odlučio zauzeti drugačiji pristup u svjetlu Uskrsa.

"Stvarno je napravljena šteta, a i morali smo se probuditi usred noći i čistiti veliki nered kako bi otvorili u 11 sati", rekao je.

"Vidim da ovome mladiću nije dobro, ali za njega mora postojati novi put u kojem ću mu ja pomoći", rekao je vlasnik restorana.

Video je podijelio na Facebooku sa svojim telefonskim brojem, gdje je tražio od kriminalca da "svrati po molbu za posao".

Od tada je objava skupila hiljade pregleda, a privukao je pažnju i vlasnika lokalnih firmi koji su rekli da su i oni imali CCTV snimke muškarca za kojeg smatraju da je ista osoba, koji provaljuje u njihov posjed.

"Možda ovaj mladić nikada nije dobio priliku. Možda je uvijek bio na dnu životu. Znam da je vaša prva reakcija bijes i frustracija. Svi mi kao ljudi moramo imati stepen opraštanja jedni drugima i pokušati pronaći bolji način jer na ovom svijetu ima toliko mržnje, ne razumijemo probleme i izazove jedni drugih u životu", rekao je vlasnik pomenutog restorana.

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije