Zanimljivosti

Proglašen krivim za ubistva loptom za jogu

Proglašen krivim za ubistva loptom za jogu
Foto: N.N. | Proglašen krivim za ubistva loptom za jogu

Kav Kim-sun iz Hong Konga se suočava sa životom u zatvoru zbog ubistva svoje žene i šesnaestogodišnje kćerke. Ubistvo je počinio loptom za jogu, koja je bila napunjena ugljen-monoksidom.

Tužioci su rekli da je Kav Kim-sun, koji je rodom iz Malezije, ostavio loptu u automobilu, gdje je gas procurio i ubio njegovu porodicu.

Policija je na početku bila zbunjena kada je pronašla dvije žene mrtve u automobilu. Kav je negirao optužbe, rekavši policiji da je planirao iskoristiti loptu kod kuće kako bi se riješio pacova.

Nakon skoro sedam sati porota, koja se sastojala od pet muškaraca i četiri žene, došla je do zaključka da je Kav Kim-sun kriv. Postmortum pregled tijela donio je zaključak da su njegove žena i kćerka umrle od posljedica trovanja ugljen-monoksidom.

Policija je pronašla izduvanu loptu za jogu na zadnjem sjedištu žutog mini kupera, u kojem su pronađena i tijela. Tužioci su rekli Visokom sudu Hong Konga da je Kav planirao da ubije svoju ženu jer je imala aferu, a odbijala da mu da razvod, sudeći po kineskim novinama "South China Morning Post".

Takođe je rečeno da nije vjerovatno da je Kav planirao ubiti i svoju najstariju kćerku. Navodno je njoj rekao da ostane kod kuće i završi zadaću. Izvještaji kažu da su svjedoci rekli da su vidjeli Kava, koji radi kao profesor na Univerzitetu u Hong Kongu, kako puni dvije lopte za jogu ugljen-monoksidom. Rekao je kolegama da planira ubiti zečeve tim gasom, ali se zbunio i policiji rekao da je želio ubiti pacove.

Kada je presuda pročitana, Kav je odmahnuo glavom, a jedno od troje njegove preostale djece je briznulo u plač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije