Zanimljivosti

Pratite nas na Google news

Razvili koka-kolu s ukusom jegulja

Razvili koka-kolu s ukusom jegulja
Foto: N.N. | Razvili koka-kolu s ukusom jegulja
N.N.

Ako ste mislili da je koka-kola s ukusom vanilije neobično piće, ukusi koje razvija firma "Kimura Beverage" su još čudniji.

Kada su u pitanju novi i potpuno neistraženi ukusi gaziranih pića, "Kimura Beverage" se smatra pionirom Japana. Zapamtite, u pitanju je ista država gdje su ukusi gaziranih pića kao što je koka-kola s ukusom jabuke ili pepsi s ukusom sakure u potpunosti uobičajeni. Ono što "Kimuru" odvaja od drugih kompanija za proizvodnju sokova je originalnost njihovih ukusa, koji idu od ukiseljenih šljiva do ribljih jaja i čipsa.

Kola s ukusom karija ili hljeba, čak i kola s ukusom jegulje su samo neki od ludih ukusa koje je "Kimura" razvila i lansirala na tržište u proteklih nekoliko godina. Ovi slatkiši su mnogo više od imena i elegantne etikete. Sudeći po Nibbon TV, ova firma potroši i do godinu dana razvijajući ukus.

Na primjer, posljednja kreacija, koja navodno ima ukusa ljutog mentaika (usoljenih ribljih jaja), je razvijana od strane miksologa "Kimure" preko godinu dana, jer su pokušavali u potpunosti pogoditi ukus i eliminisati neprijatan riblji ukus.

"Kimura Beverage" ima portfolio s više od 100 gaziranih pića, od kojih se mnogi sastoje od neobičnih ukusa. Strategija ove firme se sastoji u tome da proizvedu daju što je moguće više okusa, kako bi se svidjeli široj publici, i čudni ukusi igraju svoju ulogu u ovome. Iz kompanije kažu da mnoge neobične ukuse kupuju turisti koji ih žele kao suvenire i da su ukusi često hitovi u regijama odakle potiče recept na kojem je taj specifičan ukus zasnovan.

Na primjer, kompanija je počela prodavati ukus ljutog mentauja u Fukuoki, gdje je ovaj recept vrlo popularan. Ova popularna pića se takođe izvoze u 40 različitih država, uključujući SAD i Australiju.

(Oddity)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije