Zanimljivosti

Rezervisao 1.873 mjesta da bi sam gledao bejzbol pa otkazao sve

Rezervisao 1.873 mjesta da bi sam gledao bejzbol pa otkazao sve
Foto: N.N. | Rezervisao 1.873 mjesta da bi sam gledao bejzbol pa otkazao sve

Kioši Šibamura, navijač bejzbol kluba "Orix Buffaloes" iz japanskog grada Osake, smislio je genijalan, ali veoma skup plan kako će da gleda kako se njegov omiljeni tim takmiči protiv "SoftBank Hawks".

Naime, on je rezervisao 1.873 mjesta da bi sam gledao bejzbol pa otkazao sve.

Sada se 41-godišnji japanac suočava sa ozbiljnim optužbama zbog nanošenja ozbiljnih finansijskih gubitaka svom omiljenom bejzbol klubu nakon što je rezervisao i potom otkazao skoro 1.900 mjesta za dvije ligaške utakmice svog omiljenog bejzbol tima kako bi mogao da ima više prostora i da se istakne na TV-u.

Napravio je 1,873 lažnih imena i rezervišući isti broj mjesta na stadionu preko interneta. Potom je otkazao sve, osim sopstvene rezervacije, neposredno prije isteka perioda rezervacije, osiguravajući da niko drugi ne stigne kupiti kartu.

Imati 1,873 praznih mjesta na domaćoj utakmici nije bilo naročito neobično za klub "Oriks Bufalo", oni su niskorangirani tim sa vjerovatno najmanjim navijačkim bazama u japanskoj bejzbol ligi, ali ovo nije bila obična igra.

Iznenadni otkazi sjedišta odnosno 1.873 mjesta prouzrokovalo je da je klub "Orix Buffaloes" prijavio gubitke od oko 10,86 miliona jena (105.000 američkih dolara), što je ogorman iznos i novčani udar za tako mali klub, pa je pokrenuta interna istraga o ovom pitanju.

Tokom televizijske bejzbol utakmice, bilo je lako uočiti sumnjivo prazan dio sjedišta na inače okupiranim donjim tribinama, iza treće baze, a među njima nije bilo nikoga osim Kioši Šibamure.

Suočen sa dokazima o svojoj umiješanosti, japanac se nije ni trudio da demantuje.

"Želeo sam da udobno gledam utakmicu bez ljudi oko sebe. Želio sam da se istaknem na TV-u", rekao je Šibamura policiji prlikom privođenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije