Zanimljivosti

Pratite nas na Google news

Ribežom za sir skidao tetovažu

Ribežom za sir skidao tetovažu
Foto: N.N. | Ribežom za sir skidao tetovažu
N.N.

Jedan Argentinac morao je da ukloni svoju tetovažu samo nedjelju dana nakon što ju je napravio, i to koristeći ribež za sir kako bi je ogulio, iako je to značilo da se mora odreći jednog dijela svoje kože. Dvadesetjednogodišnjak se odlučio na metodu uklanjanja tetovaže koja je vrlo neobična, a i bolna još prije dvije godine, ali su video i fotografije toga tek skoro postale popularne na internetu.

Građanin argentinskog grada Mendoza je pristao da s internetom podijeli svoju motivaciju za korištenje ribeža za sir kako bi uklonio još svježu tetovažu na svom zglobu.

"Odradio sam tetovažu i nakon nedjelju dana sam se odlučio pridružiti aerodromskoj policijskoj jedinici. Iako to na sajtu nije naglašeno, rečeno mi je da neću moći tamo raditi ukoliko imam vidljive tetovaže", rekao je mladić.

"Ovo se desilo u avgustu 2017. godine, imao sam 19 godina. Drugi razlog je bio estetika. Zapažam detalje i nije mi se svidjelo kako je tetovaža izgledala. Na YouTubeu sam potražio savjete i načine kako da je uklonim. Prvo sam pokušao kamenom za pete, ali nije uspjelo. Onda sam nastavio ribežom. Mnogo je boljelo i krvarilo. Morao sam staviti zavoje i dezinfekciono sredstvo na ranu. Nakon nedjelju dana sam otišao u bolnicu i mora primiti vakcinu tetanusa."

Mladić je dodao da je zažalio zbog svoje odluke i da ovu metodu ne bi preporučio nikome. "U tom momentu sam zažalio, naravno. Kada sam vidio da je uspjelo, nisam više brinuo, ali ipak to ne bih nikome preporučio." Tattoo umjetnici iz cijelog svijeta već neko vrijeme komentarišu ovaj viralni video i generalno mišljenje je to da je bolje da se oni koji žele ukloniti tetovažu drže provjerene laserske metode. Ta metoda nije bezbolna, ali ne ostavlja trajne ožiljke koji liče na kratere.

Najčitanije