Zanimljivosti

Šakama udarao krokodila da otme psa iz njegovih čeljusti

Šakama udarao krokodila da otme psa iz njegovih čeljusti
Foto: Screenshot | Šakama udarao krokodila da otme psa iz njegovih čeljusti

Kada je Džodi Akerman otputovala na odmor, ostavila je psa Osija na Floridi kod svog oca Badija (75).

Osi i Badi su već dugo jako dobri prijatelji, pa nije mislila da bi se psu išta loše moglo dogoditi.

Badi i zlatni retriver Osi su vrijeme na Floridi provodili u šetnjama, a starac je odlučio da ga povede i do malog jezera u blizini svoje kuće.

Bilo je kasno poslijepodne i već se bilo smračilo, pa je Badi već slabo vidio šta se oko njih događa, a pas se uputio prema jezeru da obavi ono zbog čega i ide napolje. Ali, nije ni stigao da digne nogu i obilježi nove teritoriju, kad je Badi primijetio da se voda u jezeru uzburkala.

Ubrzo se čulo nešto što je starac uporedio sa zvukom eksplozije i odmah je znao šta se događa i da je njegov prijatelj u velikoj opasnosti.

Osi nije ni znao šta ga je snašlo, a već ga je napadao dva i po metra dugačak tropski grabežljivac koji je zubima uhvatio pseću zadnjicu, pa je ovaj je glasno zacvilio.

Badi nije namjeravao da samo mirno stoji, pa je potrčap u pomoć psu, a kako kod  sebe ništa nije imao, počeo je šakama da udara 'neman iz jezera',

Trebalo je nekoliko dobrih, odlučnih udaraca da krokodil napokon odluči da pusti jadnog psa koji je na kraju prošao bez ozbiljnijih povreda.

Sa portala "Goodfullnes", koji je prenio ovu priču, kontaktirali su tamošnja društva za zaštitu životinja, a oni su krokodila premjestili na neko sigurnije mjesto - za njega i za slučajne prolaznike, ljudske i pseće, prenosi "24sata.hr".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije