Zanimljivosti

Slučajno se označio kao terorista u vizi

Slučajno se označio kao terorista u vizi
Foto: N.N. | Slučajno se označio kao terorista u vizi

Muškarac iz Škotske, koji ima 70 godina, upropastio je sebi i porodici zimske praznike tako što mu je zabranjeno da kroči u SAD jer se slučajno izjasnio kao terorista u aplikaciji za vizu.

Džon Stivenson i njegova supruga Merion su stariji bračni par iz Škotske i planirali su da svoj zimski odmor provedu u Njujorku, međutim ostali su bez avionskih karata, kao i avansa koji su uplatili u luksuznom smještaju u Njujorku nakon što je Džon dobio trajnu zabranu ulaska u SAD jer se izjasnio kao terorista kada je popunjavao onlajn aplikaciju za vizu.

Pored brojnih pokušaja da ubijedi zvaničnike iz SAD da je načinio grešku, ipak mu nije odobren ulazak u ovu državu, tako da ovaj par ne može ni da pomjeri termin leta jer nisu sigurni da li će ikada više moći kročiti na teritoriju Amerike.

"Popunjavali smo onlajn aplikaciju i vrijeme je isticalo previše brzo prije nego što smo uspjeli popuniti sve rubrike. Onda se sajt iznenada srušio i odmah vratio, a u rubrici gdje je bilo pitanje 'Jeste li terorista?' sigurno je greškom označeno 'Da' umjesto 'Ne'", rekao je Džon britanskim medijima.

Nesrećni Džon nije ni znao da je napravio grešku u podnošenju zahtjeva za vizu sve dok nije nazvao graničnu kontrolu SAD da joj saopšti svoje podatke s pasoša, a koja mu je nakon toga rekla da ne može ući u ovu državu jer je zaveden kao terorista.

"Rekao sam im da imam 70 godina i da ne znam ni šta to tačno znači. Ovo je najveća noćna mora koju sam ikada imao", rekao je Džon.

Na njihovu žalost, izgubiće oko 2.500 dolara koje su već uplatili za svoje putovanje, jer se novac od kupovine avio-karata ne može vratiti.

"Planirali smo da na put krenemo u ove nedjelje. Ovo je strašno i mnogo glupo. Ne razumijem zašto bi to pitanje bilo u formularu uopšte. Nikada u životu nisam bio u nekom problemu. Nikada nisam bio na sudu, a sad sam okarakterisan kao terorista", naglasio je Džon.

Ovaj Škot se sada nada da će uspjeti da skine oznaku teroriste i vrati makar dio uloženog novca, jer planira da posjeti Ambasadu SAD u Londonu, gdje će razgovarati sa zvaničnicima SAD o njegovom problemu.

(Oddycentral.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije