Zanimljivosti

Starac pomagao gangsterima samo da bi razgovarao s nekim

Starac pomagao gangsterima samo da bi razgovarao s nekim
Foto: N.N. | Starac pomagao gangsterima samo da bi razgovarao s nekim

Starac Ian Hemens iz Velike Britanije, koji ima 81 godinu, osuđen je na devet mjeseci zatvora jer je pomagao pljačkašima i gangsterima kao vozač automobila za bjekstvo.

Život u penziji može biti jako dosadan i usamljen, toliko dosadan da neki ljudi požele da urade bilo šta samo da imaju priliku da ponovo razgovaraju sa drugim ljudima, pa čak i da zbog toga počine krivično dijelo.

Advokat starca Iana Hemensa nedavno je izjavio na sudu da je njegov klijent bio spreman da bude vozač dilerima droge Mahmudu Samiju i Akimu Adebaju samo da bi imao priliku da razgovara s nekim.

Kriminalcima je bilo drago što im se ovaj starac javio za posao, jer zbog njegovih godina policija nikada ne bi posumljala u njih, niti bi s Ianom za volanom privlačili pažnju.

Bez obzira na ovo bizarno objašnjenje i razlog stupanja u kriminal, sudija nije bio blag prema Ianu, koji će sada služiti kaznu od devet mjeseci zatvora.

Nažalost, on se ne suočava samo s optužbom da je bio vozač kriminalcima, već i da je bio saučesnik kriminalnih djela.

Tokom saslušanja tužilac Ejmi Pakham je rekao sudu da je Hemens sitroenom C3 odvezao osuđene dilere Samija i Adebaja na određenu lokaciju, gdje su se oni sukobili sa suparničkom bandom, a tokom ovog sukoba jedan od dilera drogom je izboden nožem nekoliko puta.

Starac je posmatrao ovaj pokušaj ubistva, a nakon njega odvezao počinioce u nepoznatom pravcu da bi pobjegli od policije.

Svjedoci koji su prisustvovali suđenju su istakli da starac nije pokazivao emocije na sudu tokom izricanja presude.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije