Zanimljivosti

Starija žena se vratila iz mrtvih 10 sati nakon smrti

Starija žena se vratila iz mrtvih 10 sati nakon smrti
Foto: N.N. | Starija žena se vratila iz mrtvih 10 sati nakon smrti

Žena iz Ukrajine koju su hitna pomoć i policija proglasili mrtvom prošle nedjelje, deset sati kasnije se vratila iz mrtvih.

Njena porodica je nakon što je konstatovana smrt počela da pravi pripreme za sahranu, ali ona je počela da daje znakove života, a onda nakon toga se ubrzo i potpuno oporavila.

Bolničari su prvo konstatovali da je Ksenija Diduk, starija medicinska sestra u penziji, preminula u šest časova ujutro. Doktori su provjerili vitalne signale i pokušali su reanimaciju, ali nije bilo znakova života. Njenu smrt je potvrdila i policija i porodica je odmah započela pripreme za sahranu. Lokalne vlasti su započele izradu umrlice. Kasnije tog dana, njena kćerka je primijetila da se dešava nešto čudno.

"Satima kasnije dodirivali smo njeno čelo i primijetili da je toplo. Njene ruke su takođe bile tople i shvatili smo da je živa. Izrada potvrde o smrti je morala odmah da se zaustavi", rekla je njena kćerka.

Doktor Vladimiri Čebotarev s intenzivne njege je rekao da u svojih 37 godina iskustva nikada nije imao ovakav slučaj. On je dodao da je hitna pomoć intervenisala na pacijentu koji je bio u trećem stadijumu kome i bez znakova života. Kada su je pitali šta je vidjela kada je bila u dubokoj komi, Ksenija je odgovorila da je vidjela "kraljevstvo nebesko".

"Dozivala sam svog oca, htjela sam da ga pitam da li mu je ugodno tamo. Mislila sam da ćemo se sresti, ali sam otvorila oči, a iznad mene je stajala moja porodica. Mislila sam da su uz njih anđeli, a u stvari to su bili doktori. Cijeli život sam radila kao medicinska sestra i spasavala sam živote. Izgleda da je Bog imao milost prema meni", rekla je Ksenija.

Sveštenik Roman Petrik, koji je zakazao termin sahrane ove žene, istakao je da je njen povratak među žive intervencija više sile.

"Bog je dao ovoj ženi život. Ovo je prvi put da sam vidio ovako nešto", rekao je sveštenik.

I doktori se slažu da nikada dosad nisu vidjeli ovakav slučaj.

"Radim u struci više od 20 godina, ali nikada nisam u svojoj karijeri vidjela ovako nešto slično. Medicina zasad nema odgovor na ovo pitanje", rekla je doktorica Tatjana Katjolova.

Sudeći po ukrajinskim medijima, Ksenija Diduk je otpuštena iz bolnice nedjelju dana nakon što se vratila u život, sada se osjeća odlično i dobrog je zdravlja za svoje godine.

(Oddycentral.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije