Zanimljivosti

Švajcarci otvorili žičaru u oblacima

Švajcarci otvorili žičaru u oblacima
Foto: N.N. | Švajcarci otvorili žičaru u oblacima

Oktobar lagano prolazi, što znači da će se uskoro početi pričati o uživanju u zimskim radostima i početku skijaške sezone. Prva sreća dočekaće one koji skijaju u Švajcarskoj s obzirom na to da je kompleks Klein Materhorn dobio - žičaru u oblacima.

Smješten u kantonu Valais u južnoj Švajcarskoj, u blizini grada Zermata, Klein Materhorn najviša je tačka Starog kontinenta do koje se može stići žičarom. Inače, ovdje turizam nije jak samo zimi, već cijele godine, jer koliko god da ima kilometara skijaških staza, za njima ništa ne zaostaju ni one pješačke. A s novom žičarom stvari su samo podignute na još viši nivo.

Relacija kojom se vozi duga je gotovo 900 metara jer počinje s visine od 2.923 metra te vas vodi do 3.821 metar visoke planinske stanice. Vrijeme koje vam je potrebno za prevoz iznosi devet minuta, a žičara na sat može prevesti 2.000 ljudi. Od ukupno 25 kabina, četiri imaju poseban pod, koji će vam u jednom trenutku vožnje omogućiti da vidite ispod sebe.

Cijena karte baš i nije niska, te ćete put na vrh i uživanje u panorami platiti 100 franaka, a kupovina je moguća online ili na licu mjesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije