Zanimljivosti

Tragična priča o čovjeku lavljeg lica (VIDEO)

Tragična priča o čovjeku lavljeg lica (VIDEO)
Foto: Youtube / Printscreen | Tragična priča o čovjeku lavljeg lica (VIDEO)

​Na sreću, danas živimo u vremenu gdje su sporedne emisije koje iskorištavaju ljude s rijetkim fizičkim osobinama postale prošlost. Ali, postojao je period kada je ta industrija cvjetala, a neki preduzetnici su bezobzirno iskorištavali druge kako bi stvorili malo bogatstvo.

Jedan od tragičnih slučajeva vezan uz ove izvedbe je priča o izvođaču po imenu "Lionel the Lion-faced Man" u prevodu "Lionel - čovjek lavljeg lica". Rođen kao Stefan Bibrovski u poljskom selu Vilzogora 1890. godine, postao je jedan od najpoznatijih izvođača svoje generacije u svijetu spomenutih događanja. 

Njegovi roditelji su odmah primijetili da je drugačiji kada su vidjeli da je prekriven debelom dlakom koja je bila duga par centimetara, po cijelom tijelu. Prema priči koju su njegovi roditelji pričali, kako bi objasnili njegovo stanje, otac Bibrovskijevog, Mihael je tvrdio da ga je ugrizao lav, što je uzrokovalo da beba razvije krzno poput lava dok je još bila u materici. Naravno, ta priča nema previše smisla, ali očito su se tako tiješili, piše "LADbible". 

Nažalost, majka Benedeta nije mogla podnijeti stanje svog sina i napustila ga je kad je imao samo četiri godine. Dijete je preuzeto od strane osobe po imenu Sedlmajer, njemačkog impresarijuma koji je organizirao scenske nastupe. Kroz godine, Bibrovski je postao poznat kao "polu-čovjek polu-lav", a njegova kosa na licu narasla je do impresivnih 20 centimetara, dok su dlake na ostalim dijelovima tijela bile za polovinu te dužine.

Bibrovski je godinama nastupao u poznatom cirkusu "Barnum & Bailey" širom Sjedinjenih Država, izlažući se radoznalim gledaocima. Nakon završetka svoje karijere u cirkusu, skrasio se u Njujorku, gdje je redovno nastupao na Koni Ajlendu, dopuštajući ljudima da ga vide izbliza.

Uprkos svojem izgledu, Bibrovski je bio više od svoje fizičke pojave. Govorio je pet jezika i sanjao o karijeri zubara, ali te su mu ambicije bile umanjene zbog njegove uloge sporednog izvođača. O posljednjim godinama njegovog života malo se zna. Izvještaji sugerišu da je Bibrovski preminuo od srčanog udara 1932. nakon povratka u Njemačku, tada već sa samo 41 godinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije