Zanimljivosti

Turski zatvorenik ostavio blizanca u zatvoru i pobjegao

Turski zatvorenik ostavio blizanca u zatvoru i pobjegao
Foto: N.N. | Turski zatvorenik ostavio blizanca u zatvoru i pobjegao

Osuđenik iz Turske koji ima 19 godina uspio je da pobjegne iz zatvora tako što je zamijenio mjesta sa svojim bratom blizancem koji mu je došao u posjetu.

Murat A. je služio dugogodišnju kaznu zbog ubistva u zatvoru "E Tipi Kapasi" na jugu Turske. Njega je posjetio njegov brat blizanac Husein prošle nedjelje. Zatvorski čuvari su dozvolili da se braća vide u četiri oka, a oni su iskoristili ovu priliku da zamijene mjesta te da na taj način Murat pobjegne iz zatvora.

Fotografija braće koja je objavljena u medijima u Turskoj pokazuje da braća nisu baš potpuno identična, međutim to ih nije spriječilo da prevare čuvare zatvora te je Murat uspio samo da prošeta do izlaza zatvora sa lažnim dokumentima.

Još nije poznato zašto je brat blizanac osuđenog kriminalca pristao da sa njim zamijeni mjesta u opakom zatvoru, ali istraga će uskoro otkriti mnogo više detalja o ovom bizarnom slučaju.

Zasad je poznato da ovaj zatvor nema sistem za raspoznavanje lica koji bi mogao da uoči nepravilnost u slučaju da to ne pođe za rukom čuvarima u zatvoru.

Nije jasno kako čuvari nisu odmah primijetili da je nešto drugačije na kriminalcu koji je u tom trenutku boravio već godinu dana iza rešetaka i svi su ga jako dobro poznavali.

Nakon što su primijetili da je u ćeliji pogrešan čovjek, čuvari su odmah obavijestili lokalnu policiju, koja je pretresla Huseinov dom i u njemu pronašla Murata. Zatvorenik je vraćen iza rešetaka brže nego što je izašao iz zatvora.

Zbog ovog događaja blizanci su sada zajedno iza rešetaka, a policija pokušava da otkrije razloge zbog koji su mijenjali mjesta i izazvali bjekstvo bez aktiviranja alarma u zatvoru.

Ono što je posebno interesantno je činjenica da ovo nije prvi put da su neki blizanci izveli uspješan bijeg iz zatvora.

Prije nekoliko godina Aleksandar Džeferson Delgado, zatvorenik iz Perua, uspio je pobjeći nakon što ga je posjetio brat blizanac koji je ostao na njegovom mjestu u zatvoru.

Čuvari su povjerovali u priču brata blizanca tek kada su pristali da mu ponovo uzmu otiske prstiju.

Za razliku od slučaja u Turskoj, ovaj iz Perua je izazvao mnogo veću paniku jer je trebalo mnogo više vremena policajcima da primijete prevaru i pronađu odbjeglog brata blizanca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije