Zanimljivosti

U ovom gradu se pije najviše alkohola

U ovom gradu se pije najviše alkohola
Foto: ArminEP/Pixabay | U ovom gradu se pije najviše alkohola

Iako su mnogi očekivali da je Dablin grad u kojem se najviše pije alkohol, najnovije istraživanje ne pokazuje tako. Naime, Prag je ponio ovu laskavu titulu, a odmah iza njega su se našli glavni grad Irske, pa Berlin.

U nedavnoj studiji koja se bavila o destinacijama i "velikim količinama pića", turistička platforma Holidu sačinila je listu gradova u kojima se najviše pije.

Ovo rangiranje je zasnovano na broju kasnonoćnih aktivnosti dostupnih u gradu i postotku onih koji piju alkohol, a koji su imali "težu sesiju" u posljednjih 30 dana, prenosi B92. 

U studiji se ističe da čak 81,3 odsto stanovništva Irske pije alkohol, što je najveći procenat u bilo kojoj analiziranoj zemlji. 

Ali, ovaj podatak gradu Dablinu nije "značio" da će osvojiti prvo mjesto.

Jedini grad koji ga je pobijedio je bio Prag, u kojem lokalno stanovništvo konzumira najviše pića po glavi stanovnika na svijetu sa oko 481 pivom po osobi.

Skoro 19 odsto preporuka koje se odnose na "šta raditi u Pragu" prema sajtu Tripadvisor uključuju alkohol - od posjete pabovima do srednjovjekovnih koktel barova.

Berlin je rangiran na trećem mjestu, a u studiji je naglašeno da četiri od pet Nijemaca pije alkohol po prosječnoj cijeni od 4,52 evra po litri, piše Metro.

Ipak, britanski sajt ističe da je Dablin možda nepravedno ispustio prvo mjesto jer u glavnom grad Irske ima dosta atrakcija povezanih sa alkoholom. Tu je i Ginisovo skladište koje je proglašeno najboljom turističkom atrakcijom u Evropi u 2023. godini prema World Travel Awards-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije