Zanimljivosti

Učenici pokušali oboriti aplikaciju za učenje u izolaciji

Učenici pokušali oboriti aplikaciju za učenje u izolaciji
Foto: N.N. | Učenici pokušali oboriti aplikaciju za učenje u izolaciji

Kineska djeca iz Vuhana i drugih mjesta u okolini ovog grada primorana su da borave u kućnoj izolaciji zbog pandemije virusa korona.

Oni su u proteklom periodu dobili na korištenje mobilnu aplikaciju pomoću koje bi mogli da rade domaće zadatke i na taj način ne zaostanu u gradivu. Međutim, bilo je njih koji su pokušali da obore aplikaciju da bi imali više vremena za igru.

Prijetnja virusa kovid-19 nije šala, ali za kineske učenike zatvaranje škola u pogođenim dijelovima zemlje je dočekano s oduševljenjem, jer je to značilo produženi raspust. Naravno, to je značilo da ne mogu da provode vrijeme zajedno ili da napuštaju kuću, ali bar nisu morali da idu na svakodnevne časove u školu, a ono što im je najbitnije - nisu imali domaću zadaću.

Učenici su tako mislili na početku. Međutim, ubrzo nakon zatvaranja škole, učitelji i nastavnici su počeli da koriste aplikaciju preko Alibaba online shopa da bi držali časove i davali domaće zadatke svojim učenicima.

Ipak, na neki način djeca su uspjela da koordinišu masovnu kampanju davanja loših ocjena samoj aplikaciji u nadi da će je na taj način skinuti s interneta i da će moći nastaviti u uživanju u slobodnom vremenu.

Aplikacija DingTalk je napredna aplikacija koja omogućava učiteljima i nastavnicima da drže predavanja i daju učenicima domaće zadatke, kao i da prate progres svojih učenika tako što su učenici morali svakodnevno da se fotografišu preko aplikacije svakog novog dana, da bi na taj način pokazali učiteljima da redovno uče.

Aplikacija takođe omogućava učiteljima i snimanje, tako da mogu da ostvare komunikaciju uživo sa studentima i učenicima. DingTalk zapravo radi savršeno i imao je veoma dobre ocjene 4,9/5,0 na AppleStore sistemu, ali onda je naišao talas negativnih recenzija koji je rejting aplikaciji spustio na 1,4. Djeca su se nadala da će ovom masovnom kampanjom primorati "Apple" da obriše aplikaciju jer ima negativne recenzije.

"Nekako su ova mala nestašna djeca uspjela da sakupe dovoljno korisnika da daju loše ocjene aplikaciji. Desetine hiljada loših ocjena je preplavilo DingTalk, a neki od komentara koje su djeca ostavljala su bili više nego komični", napisao je novinar Vang Ksiujing, koji je pratio razvoj ove priče.

Ipak, bez obzira na pokušaj djece da skinu aplikaciju, ona će i dalje nastaviti da postoji i svakodnevno edukuje mališane u Kini. Aplikaciju je moguće i dalje besplatno preuzeti na pametnim telefonima putem AppStore sistema.

(ODDYCENTRAL.COM)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije