Zanimljivosti

Uhapšen taksista u Japanu, jer je vozilom ubio goluba

Uhapšen taksista u Japanu, jer je vozilom ubio goluba
Foto: Pixabay/Ilustracija | Uhapšen Tatksista u Japanu, jer je vozilom ubio goluba

Tokijski taksista Atsuši Ozava uhapšen je pod optužbom da je kolima ubio goluba, za kog veterinari kažu da je uginuo od traumatičnog šoka.

Uprkos tome što ih u mnogim zemljama doživljavaju kao leteće pacove, u Japanu je policija uhapsila taksistu zbog sumnje da se namjerno automobilom sjurio u jato ptica i ubio jednu.

Pedesetogodišnji Atsuši Ozava je prošlog mjeseca pomoću automobila usmrtio običnog goluba, koji ne spada u životinju koja se lovi, zbog čega je uhapšen u nedjelju zbog kršenja zakona o zaštiti divljih životinja", istakao je portparol policije.

Osumnjičeni je policiji rekao da je uletio u jato ptica na zemlji, jer "putevi su za ljude, a do golubova je da izbjegnu kola".

U Japanu ograničen broj golubova može da se lovi u divljini, ali njihovi urbani rođaci mogu da budu ubijeni samo ako se dokaže da su štetočine i uzrokuju štetu na usevima ili sa stokom. Čak i u tom slučaju mogu da budu ubijeni samo uz dozvolu lokalnih vlasti.

Sa druge strane, taksista je navodno kada je semafor pokazao zeleno svjetlo ubrzao i prošao kroz jato ptica brzinom od 60 kilometara na sat. Incident je policiji prijavio prolaznik koji je primijetio zvuk motora dok ubrzava.

Veterinar je obavio post mortem pregled i utvrdio da je uzrok smrti goluba traumatični šok.

Imajući u vidu da je profesionalni vozač, policija je opisala njegov postupak kao "izuzetno maliciozan", što je dovelo do neuobičajenog hapšenja, navodi Fudži TV netvork, a prenosi RTCG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije