Zanimljivosti

Veganka tužila komšije zbog roštiljanja

Veganka tužila komšije zbog roštiljanja
Foto: N.N. | Veganka tužila komšije zbog roštiljanja

​Veganka Sila Karden iz australijskog grada Perta pokušala je da spriječi svoje komšije da roštiljaju u bašti pored njenog doma.

Tužila ih je i izgubila presudu, a takođe je odbijena i njena žalba na sudsku odluku. Kada su ogorčeni ljubitelji roštilja čuli za taj slučaj, masovno su počeli da se prijavljuju za roštiljanje ispred njene kuće, a ta brojka roštiljdžija dostigla je 4.000.

Sila je tvrdila da joj smeta miris kuvanog i pečenog mesa i dima cigareta koji neprestano dopiru iz susjednog dvorišta, a takođe se žalila na komšijsku djecu, koja su, prema njenim riječima, mnogo bučna i da zbog svega toga ne može na miru da uživa u svom dvorištu.

"Takvo ponašanje je katastrofalno i destruktivno po mene. Od nemira i nervoze koje su mi stvarali nisam mogla da spavam", rekla je Kardenova.

Početkom februara izgubila je spor pred sudom, nakon čega je uložila žalbu na presudu, ali je i taj pravni akt odbijen.

Osim što su joj smetali buka i miris roštilja, Kardenova je tražila od komšija da priguše rasvjetu u popločanom dijelu dvorišta i da na adekvatan način vaspitaju i dresiraju svoje kućne ljubimce.

Sudija Piter Kvinlen odlučio je da nema pravnog osnova za uspješnost tužbe koju je Sila Karden podnijela i da je sud vodio postupak pošteno i primjereno.

Odlučeno je da žamor djece koja se igraju u bašti i vožnja skutera po popločanom dvorištu ne mogu predstavljati smetnju po komšije.

"Ono što rade u svom dvorištu liči na uobičajeno ponašanje ostalih porodica. Ne rade ništa štetno", navodi se, između ostalog, u obrazloženju suda. Kao odgovor na njeno ponašanje, hiljade ljudi na društvenim mrežama prijavile su se za prisustvo "mirnom" protestu u vidu roštiljanja ispred kuće Sile Karden. Do četvrtka je 4.900 ljubitelja roštilja potvrdilo da će prisustvovati, dok je još 11.000 reklo da su "zainteresovani" za događaj.

"Sila Karden ima problema sa svojim komšijama koji roštiljaju u njihovom dvorištu jer je veganka. Završili su i na sudu. Ne dozvolite da Sila uništi dobru staru tradiciju Australijanaca, pridružite nam se na zajedničkom roštiljanju u znak protesta zbog njenih postupaka", naveli su organizatori. Događaj je planiran za kraj oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije