Zanimljivosti

Vosak za privremenu "operaciju" nosa

Vosak za privremenu "operaciju" nosa
Foto: N.N. | Vosak za privremenu "operaciju" nosa

Plastična hirurgija je popularna već neko vrijeme, ali sada žene tragaju za manje bolnim načinima da dođu do idealnog nosa.

Mnoge se okreću ka posebnom vosku koji im dopušta da naprave nos onakav kakav žele.

Mikrokristalni vosak se koristi u Aziji, najviše u Kini, već neko vrijeme, ali odskora je dobio na popularnosti i u zapadnom svijetu, zahvaljujući make-up umjetnicima i blogerima koji predstavljaju svoje nove noseve na Instagramu.

Video-snimci žena koje nanose ovaj materijal na lice, a zatim ga skidaju, postali su popularni, ostavljajući gledaoce začuđenima.  Ovi specijalni efekti se dobijaju nakon što se izvuče ulje iz petroleuma. Lijepi se za ljudsku kožu i lako ga je oblikovati, iako rezultati zavise od osobe koja nanosi vosak.

Jedna umjetnica je izjavila da svi mogu koristiti mikrokristalni vosak, kako bi privremeno promijenili karakteristike lica.

"Koristeći ovaj vosak možete promijeniti izgled čega god želite, na primjer nosa, kosti ispod obrve, brade, itd", rekla je make-up umjetnica Loti Te, te dodala da će trebati vježbe, ali nije pretjerano komplikovano -  samo je potrebno pomalo koristiti vosak.

On se urola u kuglicu ili liniju i stavi na kožu te oblikuje. Kada ste zadovoljni postignutim, možete izoblikovati ivice prstima, vodom ili vazelinom.

"Kada se nanošenje voska završi, potrebno je dodati korektor kako biste ujednačili boju voska i lica. Iako se mikrokristalni vosak najčešće koristi za nos, neke žene ga stavljaju i na bradu, kako bi je napravile izraženijom", kaže ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije