Zanimljivosti

Zašto je vila u Kaliforniji, koja vrijedi pola milijarde, prodata za mnogo manje

Zašto je vila u Kaliforniji, koja vrijedi pola milijarde, prodata za mnogo manje
Foto: Print Screen/Youtube | Zašto je vila u Kaliforniji, koja vrijedi pola milijarde, prodata za mnogo manje

Grandiozna vila u SAD, sa 21 spavaćom sobom i garažom za 30 automobila prodata je tek za djelić sume od 500 miliona dolara, što je bila tražena cijena.

Imovina nosi zapravo niz problema, jer je bila uključena u pravne bitke i brojne stečajne postupke. Zdanje u Los Anđelesu, u Kaliforniji, koju su prodavci nazvali "najskupljom rezidencijom u Americi", prodata je za 126 miliona dolara, što je samo djelić prvobitne tražene cijene od 500 miliona dolara.

Vila, koja je opisana kao "dvostruko veća od Bijele kuće", prodata je u četvrtak tokom stečajne aukcije. Imovina je ismjevana ali i hvaljena.

Iako su agenti za nekretnine tvrdili da je u pitanju "jedinstveni dom", bilo je i komentara o tome kako je riječ o nekretnini koja je "najnepoželjnija moguća".

Njujork post je pisao da je imanje najnoviji primjer neuspjelog pokušaja izgradnje "mega-vile" u Los Anđelesu.

Nakon što je prvobitno traženo pola milijarde dolara, imovina je bila ponuđena za 295 miliona dolara, ali je na kraju prodata za 141 milion dolara, što je suma koja uključuje provizije i naknade. Neto cijena je 126 miliona.

Agenti za nekretnine nazvali su rezidenciju "Jedinstvena", tvrdeći da kuća ove veličine nikada više neće biti izgrađena u gradu.

Zgrada na vrhu brda površine oko 30.000 kvadratnih metara građena je tokom posljednje decenije. Kuća ima pogled na grad, planine kao i na okean.

Ima 21 spavaću sobu, 42 kupatila, sedam polu-kupatila, prostor za noćni klub, stazu za trčanje, bioskop za 40 osoba, bar, salon za pušenje, prostor koji se naziva "Filantropski paviljon", garažu u kojoj može da stane više od 30 automobila, uključujući dva podijuma za izlaganje vozila, vinski podrum kapaciteta 10.000 boca, i pet bazena i "vodenih objekata", kao što je privatni bazen za korisnike glavne spavaće sobe. Kuglana je takođe dio kompleksa.

Kompleks sa sobom nosi niz problema, budući da je bila uključena u niz pravnih bitaka i stečajnih postupaka, navodi Gardijan.

Nekretnini nedostaje upotrebna dozvola, što znači da još nije odobreno za useljenje, a izgradnja još nije završena, što je vjerovatno dovelo do niske prodajne cijene.

Prema Los Anđeles Tajmsu, sudski vještak je procijenio da je ovom stambenom kompleksu potrebno najmanje 10 miliona dolara da bi se riješili problemi kao što su napukli mermer i curenje vode.

U okviru stečajnog postupka, identitet kupca imovine mora biti otkriven, ali advokat iz Los Anđelesa Bajron Moldo rekao je za Gardijan da je vilu mogla da kupi neka korporacija ili preduzeće u pokušaju da sakrije pravog kupca od javnosti.

Takođe, sudska evidencija o stečaju pokazuje da je dug na imovini 191 milion dolara, prenio je Tajms.

"Konsijerž okšns" je sprovela onlajn prodaju. Predstavnik te aukcijske kuće Čed Rofers, rekao je da je u doba pandemije porasla potražnja za velikim imanjima, dok su, među bogatijom klijentelom, ranije bili najviše traženi luksuzni stanovi u gradskim jezgrima.

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije