Zanimljivosti

Živi u stanu sa svinjom od 65 kilograma

Živi u stanu sa svinjom od 65 kilograma
Foto: Index.hr | Živi u stanu sa svinjom od 65 kilograma

Svinja Kosher Bacon koja ima 4 godine prava je maskota zagrebačkog kvarta Prečko, a svako malo, zahvaljujući kamerama znatiželjnih prolaznika postane i hit na društvenim mrežama.

"Ne prođe nijedna šetnja da ga neko ne želi slikati, pomaziti, pitati me nešto. Nikad nemamo mira", kaže kroz smijeh Kosherov vlasnik Danijel Majcen koji je oduvijek želio da ima svinju za kućnog ljubimca.

Uopšte nije istina da svinje smrde ili da vrijedi ona izreka 'oznojio sam se k'o svinja' jer se svinje ne znoje. Imaju suvu ljuštavu kožu i grubu dlaku koju mijenjaju samo jednom godišnje.

Jedino što je istina jeste ona 'jedeš k'o svinja' - objasnio je Danijel, a to se u šetnji s njima moglo i vidjeti, prenose hrvatski mediji.

Svoj stan Danijel je potpuno prilagodio svom kućnom ljubimcu. Kosher njuškom sve voli gurati, pomjerati i i prevrtati tako da u stanu nema stolića i stolica, ali ni gostiju.

"Jako je teritorijalan. Ne da nikome da uđe u stan. Jednostavno ih počne gurati. Iz tog razloga mi je teško pronaći nekoga ko bi mi ga pričuvao", kaže Danijel

Debeli mezimac došao je iz Slovenije, a on i gazda Danijel su brzo postali nerazdvojni.

"Spava sa mnom u krevetu. Ima svoje mjesto, ali mi se voli zavući pod pokrivač kao pas. Čak i sada preko ljeta obožava biti pokriven dekom", kaže Danijel, kog je najviše iznenadila Kosherova inteligencija.

"Ima sposobnost da odmah razumije šta god se od njega traži, kao trogodišnje dijete zna da kalkuliše da li se to nešto isplati ili ne Za hranu se, naravno, uvijek isplati. Kada je dobre volje, pokaže čak i pokoji trik koji je naučio. Takođe je jako čist i ne pada mu na pamet nuždu obaviti u kući."

Zdravstveno vrlo otporna životinja nikada nije morala kod veterinara, jedina muka s ovim simpatičnim prasetom je rezanje papaka koje mu vlasnik skraćuje velikim kliještima kako bi ljubimac mogao lakše hodati.

Ali Kosher stalno uvek nešto njuška, pase travu, mljacka jabuku, a sluša samo ako na kraju dobije neku grickalicu. I naravno žvi u stanu kao malo ko do njegovih rođaka sa sela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije