Zanimljivosti

Zlatna šolja vrijedna 61.000 evra ukradena iz robne kuće

Zlatna šolja vrijedna 61.000 evra ukradena iz robne kuće
Foto: Pexels/Ilustracija | Zlatna šolja vrijedna 61.000 evra ukradena iz robne kuće

Šolja za čaj vrijedna više od 10 miliona jena, što je oko 60.950 evra, ukradena je iz robne kuće u Tokiju nakon što je bila izložena u otključanoj kutiji.

Šolja za čaj, napravljena od čistog 24-karatnog zlata, nestala je iz prodajnog objekta lanca "Takašimaja", gdje je niz zlatnih predmeta bio izložen kao dio promotivnog događaja.

Ukradena šolja za čaj bila je jedan od najskupljih predmeta među više od 1.000 izloženih komada pribora za čaj, stonog pribora i artefakata, rekao je portparol tog maloprodajnog lanca.

"Bila je u otključanoj providnoj kutiji, tako da se lako mogla izvaditi kako bi kupci šolju izbliza pogledali."

Na snimcima bezbjednosnih kamera vidi se muškarac kako šolju stavlja u svoju torbu prije nego što je pobjegao, prenose lokalni mediji.

Policijska istraga je u toku.

Planirano promotivno prikazivanje zlatnih predmeta će se nastaviti, ali će „Takašimaja“ podići stepen bezbjednosti, najavio je portparol.

Ovo je druga kriza sa kojom se posljednjih mjeseci suočavaju direktori poznatog prodajnog lanca. U decembru je uprava "Takašimaje" ostala zatečena fijaskom božićnih kolača od 37 evra.

Mnoge tortice prekrivene jagodama, koje su bile u onlajn ponudi i za koje je planirano da budu besprijekorno ukrašene, isporučene su kupcima tako unakažene da je prodavac bio primoran da se javno izvini i obeća vraćanje novca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije