Internet

Spotify zatvara kancelariju u Rusiji

Spotify zatvara kancelariju u Rusiji
Foto: Pixabay | Spotify zatvara kancelariju u Rusiji

Švedski internetski audio streaming servis Spotify zatvorio je svoju kancelariju u Rusiji na neodređeno vrijeme, izvijestio je Rojters, pozivajući se na saopštenje.

"Naš glavni prioritet protekle sedmice bila je sigurnost naših radnika i osiguravanje da Spotify nastavi služiti kao važan izvor globalnih i regionalnih vijesti u vrijeme kada je pristup informacijama važniji nego ikad", opravdava Spotify zatvaranje ruske kancelarije.

Kako se navodi u saopštenju, ova je odluka donesena u vezi s ruskom specijalnom operacijom u Ukrajini. U saopštenju se takođe navodi da je usluga ograničila mogućnost otkrivanja emisija u vlasništvu i kojima upravljaju ruski državni mediji, prenosi TAS S.

Usluga Spotify pokrenuta je 2008. godine, a u Rusiji radi od ljeta 2020. godine. Danas Spotify ima preko 381 miliona korisnika, uključujući 172 miliona pretplatnika Spotify Premium u 178 zemalja.

Ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je 24. februara specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini kao odgovor na apel čelnika republika Donbasa za pomoć. Naglasio je da planovi Moskve ne uključuju okupaciju ukrajinskih teritorija, cilj je demilitarizacija i denacifikacija zemlje. 

Kako navode u ruskom Ministarstvu obrane, ruska vojska ne udara na gradove, već onemogućuje samo vojnu infrastrukturu, tako da ništa ne prijeti civilnom stanovništvu.

Više o dešavanjima u Ukrajini možete pročitati OVDJE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije