Okolina

Akcija uređenja obale Ukrine

Akcija uređenja obale Ukrine
Foto: Ustupljena fotografija | Akcija uređenja obale Ukrine
M.M.

Srpski književni klub "Vihor" iz Dervente organizovao je danas akciju čišćenja i uređenja obala i prilaze rijeci Ukrini u naselju Bosanski Lužani, gdje će biti organizovana završnica 21. Međunarodnih ilindanskih pjesničkih susreta "Prljača 2022".

Međunarodni ilindanski pjesnički susreti "Prljača 2022" okupljaju pjesnike iz Republike Srpske i regiona, a biće održani u subotu, 6. avgusta.

Predsjednik "Vihora" Nenad Simić rekao je da su očistili prilazni put od Lovačke kuće do rijeke Ukrine, gdje će biti obavljen završni čin manifestacije, odnosno uručivanje zahvalnica i drugih priznanja Kluba.

"Još jednom smo pokazali da, osim pisanja pjesama i promocije književnog stvaralaštva, u kontinuitetu radimo na očuvanju životne sredine, obala i vodotoka rijeke Ukrine, a istovremeno okupljamo i značajan broj ljudi na jednom mjestu, te promovišemo prirodne ljepote i druge turističke potencijale", rekao je Simić.

U akciji čišćenja učestvovali su članovi kluba "Vihor", mještani Bosanskih Lužana, te prijatelji Kluba iz drugih naselja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije